Orbán Viktor a CPAC Hungaryn: Magyarország kifejlesztette az ellenszert a gyilkos progresszív vírus ellen

2023. május 4. – 11:09

Orbán Viktor a CPAC Hungaryn: Magyarország kifejlesztette az ellenszert a gyilkos progresszív vírus ellen
Orbán Viktor beszédet mond a 2023-as CPAC Hungary konferencián – Fotó: Koszticsák Szilárd / MTI

Másolás

Vágólapra másolva

A tavalyinál is gyérebb felhozatallal, befolyásos amerikai politikusok nélkül indult el csütörtök reggel a kétnapos CPAC Hungary konferencia Budapesten. Az amerikai Republikánus Párt (szélső)jobb szárnya által szervezett éves szuperkonferencia (CPAC) magyar mini kiadását már második alkalommal rendezi meg a közpénzből működő, kormányközeli Alapjogokért Központ.

A konferencia főszónoka a tavalyi évhez hasonlóan Orbán Viktor volt. A magyar miniszterelnök a „szabad világ védelmezőiként” köszöntötte a résztvevőket, és arról beszélt, hogy reméli, hagyomány lesz a budapesti CPAC konferenciából.

„De miért is jön Magyarországra a CPAC?” – tette fel a kérdést Orbán, hiszen véleménye szerint nem vagyunk se hatalmasak, se félelmetesek, se gazdagok. A miniszterelnök szerint egyetlen oka van, hogy a világ érdeklődik Magyarország iránt:

„Az a tény hogy Magyarország valójában egy inkubátor, ahol a jövő konzervatív politikáját kikísérletezik. Itt nemcsak beszélnek a konzervatív politikai fordulatról és a liberálisok legyőzéséről, hanem mi véghez is vittük azt.”

2010 után sikerült bebizonyítani, hogy egy konzervatív politikával talpra lehet állítani a liberálisok ámokfutása után romba döntött országot. A magyar siker azonban 2015-ig senkit se érdekelt a világon. „Néha visszasírom azokat az időket, amikor még nem voltunk rivaldafényben” – viccelődött Orbán.

A miniszterelnök szerint ha Soros György nem támadja meg Magyarországot, akkor mi soha nem kerültünk volna a nyugati média címlapjára. Soros a civil szervezetei segítségével migránsok millióit uszította Európára, a magyar kormánynak azonban sikerült megállítania őt.

Ezt követően arról beszélt Orbán, hogy mi, magyarok nem támadunk. „Mi nem akarjuk megmondani más országoknak, hogy mit gondoljanak a genderről vagy a migrációról. Nem akarjuk megmondani az Egyesült Államoknak sem.” Mi védekezünk, „ugyanis a globalista elit ránk akarja kényszeríteni az akaratát”. Orbán szerint „a mi szabadságharcunk azért lett fontos a világ számára, mert kiderült, hogy a világ összes szabad országa támadás alatt áll”.

Ez a támadás pedig nem gazdasági, hanem egy biológiai támadás, jelentette ki a miniszterelnök. Egy biológiai fegyverrel, egy vírussal állunk szemben Orbán szerint, mely a nyugati világ legsebezhetőbb pontját, a nemzetet támadja. „Ez egy nemzeteket felemésztő vírus” – fogalmazott. Véleménye szerint ha megszűnnek a nemzetek, a Nyugat elbukik.

Fotó: Koszticsák Szilárd / MTI
Fotó: Koszticsák Szilárd / MTI

A migráció, a gender és a woke ennek a progresszív vírusnak a variánsai Orbán szerint. A woke mozgalom és a genderideológia pontosan olyanok, mint a marxizmus és a kommunizmus volt. „Osztályokra szaggatják a nemzetet, és azt hirdetik, hogy az osztályok a nemzetek felett állnak.”

A woke mozgalmon és a genderideológián kívül a progresszív külpolitikát is egy vírusvariánsként azonosította Orbán, és a demokráciaexportot bírálta, mely szerinte csak káoszt, zűrzavart és magára hagyott országokat hagy maga után. A miniszterelnök arra kérte Donald Trumpot, hogy térjen vissza a Fehér Házba, és hozza el a békét.

„Ez a vírus tehát élő nemzetekből halott közösségeket állít elő” – összegezte gondolatait a miniszterelnök. Azonban volt egy jó híre a jelenlevők számára:

„Nem kell tovább keresni a progresszív vírus ellenszerét. Itt van Magyarországon. Bárki szabadon viheti, csak egy kis lokális finomhangolás kell hozzá, és még mellékhatása sincs.”

„Az erő legyen veletek!” – zárta beszédét Orbán, utalva a mai dátumra (May the 4th be with you!).

A CPAC főszervezője azzal dicsekedett, hogy a magyarok megtanították neki, hogyan lehet újságírókat kitiltani

Szánthó Miklós, az Alapjogokért Központ főigazgatója – Fotó: Koszticsák Szilárd / MTI
Szánthó Miklós, az Alapjogokért Központ főigazgatója – Fotó: Koszticsák Szilárd / MTI

Orbán előtt Szánthó Miklós, az Alapjogokért Központ vezetője, Matt Schlapp CPAC-főszervező és Irakli Garibashvili grúz miniszterelnök mondott nyitóbeszédet. Szánthó azzal kezdte nyitóbeszédét, hogy büszkén transzfób, majd arról beszélt, hogy a liberális demokráciát akarok valójában marxisták és kommunista diktatúrát akarnak bevezetni a világon.

Erre azonban a magyar konzervatívok mindenkinél hamarabb rájöttek szerinte, ugyanis ők tudják, hogy milyen kommunista elnyomás alatt élni. Ezenkívül arról beszélt, hogy a woke és a progresszívok elleni háború fontosabb, mint az Ukrajnában zajló, ugyanis előbbit akkor is vívni fogjuk, amikor Ukrajnában már béke lesz.

Matt Schlapp, akit egy republikánus kampánymunkatárs férfi szexuális zaklatással vádolt meg nemrég, beszédében megköszönte Orbánnak, hogy tavaly nyáron ellátogatott a dallasi CPAC konferenciára. Azzal viccelődött, hogy bár a magyar miniszterelnöknek valószínűleg nincsenek ilyen ambíciói, de ha rajta múlna, biztosan megválasztanák Orbánt texasi kormányzónak.

Ezenkívül azzal büszkélkedett Schlapp, hogy az Alapjogokért Központ a tavalyi konferencián megtanította neki, hogy hogyan lehet eltiporni a sajtószabadságot. A CPAC konferenciákról ugyanis korábban nem tiltottak ki újságírókat. Az újságírók kitiltásában komoly tapasztalattal rendelkező magyar szervezők azonban a tavalyi konferencián felnyitották a szemét, hogy ha attól fél, hogy bizonyos újságírók negatív cikkeket írnának a konferenciáról, akkor egyszerűen ki lehet őket tiltani.

Irakli Garibashvili beszédében Orbán Viktort dicsérte, illetve a keresztény értékek és a család szentségének fontosságáról beszélt felszólalásában.

Irakli Garibashvili grúz miniszterelnök – Fotó: Koszticsák Szilárd / MTI Fotó: Koszticsák Szilárd / MTI
Irakli Garibashvili grúz miniszterelnök – Fotó: Koszticsák Szilárd / MTI Fotó: Koszticsák Szilárd / MTI

Befolyásos külföldi politikusok nincsenek, antiszemita képviselő és összeesküvés-elmélet terjesztő van a felszólalók között

Tavalyhoz hasonlóan idén sem sikerült befolyásos amerikai politikusokat Magyarországra hozniuk a szervezőknek. Azok a viszonylag neves politikai szereplők, akiket mégis sikerült meghívni, pedig nem jöttek el személyesen Budapestre. Csupán egy rövid videóüzenetet küld majd maga helyett a Fox Newstól másfél hete viharos körülmények között távozó Tucker Carlson és a szélsőjobboldali Breitbart-alapító Steve Bannon is, akit négy hónap börtönre ítéltek a Capitolium ostromával összefüggésben.

Nem elképzelhetetlen, hogy péntek reggel egy Trump-videóüzenetet is levetítenek majd, mint tavaly. A programban sejtelmesen annyi szerepel jelenleg, hogy „videóüzenet az Egyesült Államokból”.

Azon kevesek között, akiket sikerült rábírni, hogy elrepüljenek Amerikából Budapestre, ott van az antiszemita és Orbán-rajongó kongresszusi képviselő, Paul Gosar és az ismert összeesküvés-elmélet terjesztő Jack Posobiec is.

Rajtuk kívül főként európai szélsőjobbos politikusok (Herbert Kickl, Jordan Bardella), Orbán bukott közép-európai szövetségesei (Andrej Babiš, Janez Janša) és magyar kormánytagok (Varga Judit, Lázár János, Gulyás Gergely) fogják majd megosztani gondolataikat a „woke-izmusról”, a kereszténységről, a család fontosságáról és a szólásszabadságról a következő két napban.

Ez a cikkünk ide kattintva angol nyelven is olvasható a Telex English oldalán. Nagyon kevés az olyan magyarországi lap, amelyik politikától független, és angol nyelvű híreket is kínál. A Telex viszont ilyen, naponta többször közöljük minden olyan anyagunkat angolul is, amelynek nemzetközi relevanciája van, és az angolul olvasó közönségnek is érdekes lehet: hírek, politikai elemzések, tényfeltárások, színes riportok. Vigye hírét a Telex English rovatnak, Twitterünknek és angol nyelvű heti hírlevelünknekaz angolul olvasó ismerőseinek!

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!