Trump: Orbán egy nagyszerű vezető és egy igazi úriember

2022. május 20. – 09:34

Másolás

Vágólapra másolva

A CPAC Hungary második napjának elején egy „meglepetés-videóüzenetet” játszottak le szervezők a konferencia közönségének. A meglepetésvendég pedig nem volt más, mint Donald Trump korábbi amerikai elnök. Tucker Carlsonhoz és Nigel Farage-hoz hasonlóan Trump is csak egy rövid, mindössze 65 másodperces videóüzenetet küldött a konferenciára.

A rövid videóban Trump megköszönte az eseményt szervező Alapjogokért Központnak és az American Conservative Unionnak „a harcot”. Ezután arról beszélt, hogy nagyon közel áll Orbán Viktorhoz, aki

„egy nagyszerű vezető, egy igazi úriember, és nemrég hatalmas választási diadalt aratott”.

Trump hozzátette: „nagy megtiszteltetés volt számára”, hogy támogatásáról biztosíthatta a magyar miniszterelnököt. Megjegyezte, hogy nem mindennapi, hogy külföldi politikusokat biztosít a támogatásáról, de azért tett Orbánnal kivételt, mert ő „egy jó ember, és páratlan munkát végez a hazájáért”.

A korábbi amerikai elnök ezenkívül kijelentette, hogy szembe kell néznünk a legfontosabb gonddal, amely ma a világot – és az USA-t is – fenyegeti: a szocializmussal és a kommunizmussal.

Részlet Donald Trump videóüzenetéből – Fotó: Alapjogokért Központ / YouTube
Részlet Donald Trump videóüzenetéből – Fotó: Alapjogokért Központ / YouTube

A Guardian még februárban értesült úgy, hogy az Alapjogokért Központ meghívta Donald Trumpot is az eseményre. A volt elnök látogatása komoly fegyvertény lehetett volna Orbánnak a választás előtti napokban, végül azonban a konferenciát is elhalasztották, és Trump sem jött el személyesen az eseményre.

A csütörtökön kezdődött CPAC Hungary első napjáról tegnap több cikkünkben is beszámoltunk. A nap legfontosabb beszédét Orbán Viktor mondta, többek között megosztotta sikerének 12 pontos receptjét is, amiről ebben a cikkünkben számoltunk be.

Ebben a cikkünkben a konferencia legnevesebb külföldi vendégeinek felszólalásait, köztük az esemény egyik sztárvendégeként beharangozott Tucker Carlson mindössze 40 másodperces videóüzenetét foglaltuk össze.

Ezenkívül videós stábunk a helyszínen is próbálta kérdezni az érkező vendégeket, több-kevesebb sikerrel.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!