Guardian: Magyarországra hívták Trumpot megtolni a Fidesz kampányszekerét

2022. február 11. – 09:31

Másolás

Vágólapra másolva

A kormányközeli Alapjogokért Központ Magyarországra hívta Donald Trumpot, hogy segítse a Fidesz választási kampányát, értesült kormányzati körökből a Guardian. A brit lap úgy tudja, hogy a kormánypárt köreiben nagyon bíznak abban, hogy az előző amerikai elnök márciusban Budapestre látogat.

Ez lehet Trump első komolyabb külpolitikai utazása azóta, hogy elvesztette a választást 2020-ban. A helyzetet árnyalja, hogy a hírek szerint Trump kifejezetten tart attól, hogy koronavírusos lesz, ezért alapvetően óvakodik a külföldi utazásoktól.

Orbán a 2016-os és a 2020-as amerikai választások előtt is támogatásáról biztosította Trumpot, akivel telefonon is beszéltek nemrég. A beszélgetés során Trump viszonttámogatta Orbánt az idei magyarországi választások előtt.

A meghívás valószínűleg összefüggésben lehet azzal a márciusi, egy héttel a választások előtt tartott eseménnyel, amit már korábban bejelentett az Alapjogokért Központ. Az amerikai republikánus párt táborának legnagyobb eseményét, a Conservative Political Action Conference (CPAC) konferenciát Budapesten tartják, ahová ellátogat a spanyol Vox szélsőjobboldali párt vezetője, Santiago Abascal és Jair Bolsonaro brazil elnök fia, Eduardo is. A Guardian szerint a Fidesz nagyon szeretné, ha Trump beszédet is mondana a helyszínen.

Az Alapjogokért Központ vezetője, Szánthó Miklós nem reagált érdemben a Guardian megkeresésére azon túl, hogy minden meghívott prominens vendéggel kapcsolatban időben tájékoztatják a közvéleményt. Megkerestük mi is a szervezetet, hogy valóban küldtek-e meghívót Donald Trumpnak; ahogy válaszolnak, frissítjük a cikkünket.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!