Bolsonaro fia a legnagyobb név a Budapesten, a választások előtt egy héttel tartandó amerikai republikánus szuperkonferencián

2022. január 26. – 13:52

Bolsonaro fia a legnagyobb név a Budapesten, a választások előtt egy héttel tartandó amerikai republikánus szuperkonferencián
Szánthó Miklós az Alapjogokért Központ január 26-i sajtótájékoztatóján – Fotó: Szigetváry Zsolt / MTI

Másolás

Vágólapra másolva

Szeptemberben jelentette be Szánthó Miklós, a Fidesz-közeli Alapjogokért Központ igazgatója, hogy Budapesten, várhatóan március végén, tehát a választásokhoz közel tartanák meg az amerikai republikánus párt táborának legnagyobb eseményét, a Conservative Political Action Conference (CPAC) konferenciát. Szántó és az Alapjogokért Központ január 26-án a pontos dátumot, illetve pár meghívottat is bejelentett:

az eseményt március 25–26-án, a Várkert Bazárban rendezik majd, Orbán Viktor lesz a fő szónok, és itt lesz a brazil elnök fia, Eduardo Bolsonaro is.

A jelenleg egy korrupciós nyomozásban érintett Bolsonaro mellett a spanyol jobboldali párt, a VOX elnöke, Santiago Abascal Conde is elfogadta a meghívást, de Szánthó elmondása szerint amerikai szenátorok, kongresszusi képviselők, az ottani szellemi élet sok jeles képviselője, európai kutatóintézetek vezetői és újságírók is érkeznek a rendezvényre. Hozzátette, reméli, hogy jobboldali európai vezetők, döntéshozók, tagállami vezetők, pártpolitikusok és európai parlamenti képviselők is elfogadják meghívásukat.

Eduardo Bolsonaro – Fotó: Nelson Almeida / AFP
Eduardo Bolsonaro – Fotó: Nelson Almeida / AFP

Szánthó emlékeztetett rá, hogy a rendezvény súlyát jól jelzi, hogy 1974 óta, mióta megrendezik, valamennyi aktuálisan regnáló republikánus elnök részt vett rajta, Ronald Reagantől Donald Trumpig. A CPAC-t korábban csak négy helyszínen rendezték meg az Egyesült Államokon kívül, akkor Japánba, Dél-Koreába, Brazíliába és Ausztráliába látogatott el az esemény.

A konferencia tematikája az „Isten, haza, család” hármas egységére épül majd, mondta el Szánthó, aki szerint ez a három szó kifejezi azt az értékrendet, amely „átfogó és globális támadás alatt áll napjainkban Nyugaton”.

„Köszönetet is mondhatnánk a liberálisoknak, mert azzal, hogy ezen értékeket olyan szintű össztűz alá vették, mint amilyen talán sosem volt korábban tapasztalható, megtették nekünk, konzervatívoknak azt a szívességet, hogy magunk mögött hagyjuk azokat az esetlegesen minket elválasztó vagy szétválasztó témákat, ügyeket, amelyekben nem értünk egyet, és azokra a valóban fontos ügyekre koncentráljunk, amelyek összekötnek minket” – fogalmazott az MTI szerint. Hozzátette: a társadalmi igazságosság, a politikai korrektség jegyében megpróbálják lerombolni a civilizáció zsidó-keresztény alapjait, megpróbálják aláásni a nemzet fontosságát, jelentéktelennek próbálják beállítani a nemzeti identitást, és ezen keresztül minden létező jogi, politikai és kulturális eszközzel megpróbálják aláásni a nemzeti szuverenitást, áttolni a döntéshozatalt nemzeti szintről globális nemzetközi térbe. Átfogó össztűz alá vették a társadalom legszentebb alapegységét, a családot, kikezdték a férfi és női nem teremtettségének egyértelműségét, és azt is megkérdőjelezik, hogy a szülőknek lehet-e joguk megválasztani a gyerekük nevelését, ideértve a szexuális nevelést is – sorolta Szánthó Miklós.

A CPAC Hungary célja többek közt az, hogy kapcsolódási pontként szolgáljon a nyugati civilizáció konzervatívjai számára, összekapcsolja őket és megmutassák a liberálisoknak, hogy konzervatív erők igenis együtt tudnak működni nemzetközi szinten – mondta.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!