A globalistákkal és a kommunistákkal vívott történelmi harcról beszél Trump a magyaroknak küldött videójában

2023. május 5. – 09:56

A globalistákkal és a kommunistákkal vívott történelmi harcról beszél Trump a magyaroknak küldött videójában
Részlet Donald Trump CPAC Hungaryre küldött videójából – Fotó: CPAC Hungary

Másolás

Vágólapra másolva

Donald Trump meglepetés-videóüzenetével kezdődött a CPAC Hungary konferencia második napja. A korábbi amerikai elnök a két és fél perces videóban Orbán Viktort „nagyszerű vezetőnek”, Szánthó Miklóst, a konferenciát szervező Alapjogokért Központ vezetőjét pedig „fantasztikus embernek” nevezte.

Trump úgy fogalmazott, hogy ami a konferencia résztvevőit összeköti az az, hogy hozzá hasonlóan hisznek abban, hogy „a hit és a család a jó és szabad társadalom alapköve”, és hogy „egy határok nélküli nemzet nem is nemzet”. Ezenkívül hisznek „a hagyományokban, a jog uralmában, a szólásszabadságban és minden emberi élet Isten adta méltóságában is”.

A korábbi elnök szerint ezek azok az eszmék, „amelyek meg fogják védeni a nyugati civilizációt”. A nyugati civilizáció ugyanis komoly bajban van.

„Történelmi csatát vívunk a globalistákkal és a kommunistákkal az egész világon. Olyan barbárok ellen harcolunk, akik le akarják rombolni a szabadságunkat, a hagyományainkat és mindent, ami nekünk kedves”

– fogalmazott Trump.

A republikánus elnökjelölt-aspiráns viszont kijelentette, hogy hisz abban, hogy „győzni fogunk”. A kommunisták elleni gigászi küzdelmen kívül Trump arról beszélt, hogy megtiszteltetés volt számára, hogy elnökként „négy hihetetlen éven át mélyíthette az Egyesült Államok és Magyarország közötti különleges barátságot”.

„Ezt a kapcsolatot nagyrészt Viktornak, a hihetetlen munkatársainak és a vele együtt dolgozó embereknek köszönhetjük” – jelentette ki.

„Folytassák a harcot, és soha ne lankadjanak civilizációnk védelmében! A kommunisták és a globalisták visszaszorulóban vannak mindaddig, amíg magabiztosan törünk előre, és így mindenképpen győzni fogunk. Most is nyerésre állunk, és végig fogjuk csinálni!”

– üzente Trump beszéde végén Magyarország és egész Európa konzervatív polgárainak.

Azt már előre lehetett sejteni, hogy van esély egy Trump-üzenetre. A konferencia programjában sejtelmesen annyi szerepelt, hogy „videóüzenet az Egyesült Államokból”.

A CPAC Hungaryt szervező Alapjogokért Központ tavaly személyesen is meghívta a korábbi amerikai elnököt, ő azonban nem jött el Budapestre. Ehelyett tavaly is egy rövid, mindössze 65 másodperces meglepetésvideóban üzent a CPAC Hungary résztvevőinek.

Akkor arról beszélt, hogy Orbán Viktor „egy nagyszerű vezető és egy igazi úriember”, illetve hogy a legfontosabb gond, amely ma a világot fenyegeti, az a szocializmus és a kommunizmus.

Trump mellett az idei CPAC Hungary másik sztárvendége, Tucker Carlson is mindössze egy nyúlfarknyi videóüzenetet küldött maga helyett a konferenciára. Carlson videója akaratlanul is viccesre sikeredett. A Fox Newstól másfél hete viharos körülmények között távozó sztárműsorvezető a távozása előtt felvett videón azon viccelődik, hogy ha esetleg kirúgnák, akkor ott lesz ő is a CPAC Hungaryn. Kirúgták, nem jött el.

A CPAC Hungary konferencia főszónoka Orbán Viktor volt. A miniszterelnök beszédéről, melyben a liberális és progresszív ideológiákat egy Brüsszelben és Soros György laborjaiban kifejlesztett halálos biofegyverhez hasonlította, itt írtunk bővebben.

Ez a cikkünk ide kattintva angol nyelven is olvasható a Telex English oldalán. Nagyon kevés az olyan magyarországi lap, amelyik politikától független, és angol nyelvű híreket is kínál. A Telex viszont ilyen, naponta többször közöljük minden olyan anyagunkat angolul is, amelynek nemzetközi relevanciája van, és az angolul olvasó közönségnek is érdekes lehet: hírek, politikai elemzések, tényfeltárások, színes riportok. Vigye hírét a Telex English rovatnak, Twitterünknek és angol nyelvű heti hírlevelünknekaz angolul olvasó ismerőseinek!

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!