Schadl bulizni hívta a Gazdit: Csak mi vagyunk fiúk, és úgy húsz prostituált. Nem jössz le?

2023. március 22. – 09:40

Másolás

Vágólapra másolva

Schadl György: Halló! Jókor?

R. Róbert: Tart még a parti, ugye?

Schadl György: Nem jössz le?

R. Róbert (nevetve): Nem szeretnék.

Schadl György: Figyelj, itt ülünk öten, mindenkit ismersz, a két Marci, az A. meg a L. T.

R. Róbert: Igen?

Schadl György: Csak mi vagyunk fiúk, és úgy húsz prostituált van rajtunk kívül. Nem jössz le?

R. Róbert: Nem elég a húsz prostituált? Kell még egy?

– a Blikk szerint ilyen telefonbeszélgetés zajlott le Schadl György, a Magyar Bírósági Végrehajtói Kar elnöke és R. Róbert között, akik az elmúlt évek legsúlyosabb korrupciós ügyének vádlottjai. A lap emlékeztet arra, hogy R. Róbertet 2018-ban sikkasztásért egy év szabadságvesztésre ítélték három év próbaidőre felfüggesztve.

A Telexen is írtunk arról, hogy a Schadl–Völner-ügy egyik kulcsfigurája R. Róbert, akit a nyomozók eredetileg megfigyeltek, és akivel a vádirat szerint „gazdámnak” vagy „gazdinak” hívták egymást Schadllal. Az iratok szerint Schadl egyszer felhívta R. Róbertet, hogy segítsen elkenni egy harmadik személy sok százmilliós áfacsalását, és a végrehajtói kar elnöke szerint ez a személy fizetne azért, hogy ne legyen belőle gyanúsított vagy vádlott, „egy százast rögtön letétbe tudunk rakatni”.

Ahogyan Schadl, úgy R. Róbert is ártatlannak vallotta magát a bíróságon, a tárgyaláson a Telex munkatársa is ott volt, akkori cikkünket itt olvashatja el újra.

Összesen huszonkét vádlottja van az elmúlt évek legsúlyosabb korrupciós ügyének, amelyben a vád a többi közt bűnszövetségben és üzletszerűen elkövetett hivatali vesztegetés, visszaélés a hivatali helyzettel és különösen nagy értékre üzletszerűen elkövetett pénzmosás. A Schadl–Völner-ügy előkészítő tárgyalása február közepén kezdődött. A végrehajtói kar elnöke és a volt igazságügyi államtitkár is ártatlannak vallotta magát, több végrehajtó ugyanakkor beismerte bűnösségét. Ha szeretne gyorsan képbe kerülni az ügyben, ezt a cikket érdemes elolvasni.

A Schadl–Völner-ügy több részletét is bemutattuk az elmúlt hetekben a Telexen:

Az ügyészség azt kérte a bíróságtól, hogy – beismerés esetén – ítélje Schadl Györgyöt 10 év börtönre, Völner Pált pedig 8 év börtönbüntetésre, emellett 200, illetve 25 millió forint pénzbüntetésre, továbbá mindkettőjüket 10 év közügyektől eltiltásra, jogi egyetemi végzettséghez kötött foglalkozástól végleges hatályú eltiltásra, és rendeljen el velük szemben vagyonelkobzást a jogtalan gazdagodásuk erejéig. Négy másik vádlottra – beismerés esetén – letöltendő börtönbüntetést, pénzbüntetést és közügyektől eltiltást, tizenöt vádlottra próbaidőre felfüggesztett szabadságvesztést és pénzbüntetést, egy vádlottra pedig pénzbüntetést kért az ügyészség.

Az előkészítő ülések végeztével május–júniusban indulhat el a valódi büntetőper.

Az ügy eddig nyilvánosságra került részleteiről itt írtunk bővebben, alább pedig videós összefoglalónkat nézheti meg a Schadl–Völner-per első üléséről.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!