Ársapkát kap a tojás és az étkezési burgonya is

2022. november 09. – 10:03

frissítve

Ársapkát kap a tojás és az étkezési burgonya is
Fotó: Soós Lajos / MTI

Másolás

Vágólapra másolva
  • Gulyás Gergely a szerdai kormányinfón bejelentette, hogy újabb két termékre, a tojásra és a burgonyára kiterjesztik az élelmiszerárstopot. A szeptember 30-i szinten rögzítik az árukat, a tojás ára 25, a burgonyáé 10 százalékkal csökken így. Néhány napon belül lép életbe a rendelet. Gulyás a kormányinfón azt mondta, hogy csak az M-es tojásokra és a kései burgonyára vonatkozik az ársapka, később azonban a Miniszterelnökség jelezte, hogy minden méretű tojás hatósági áras lesz.
  • Marad az áram és gáz jelenlegi rendszerhasználati díja a lakosoknál, ehhez viszont Gulyás szerint plusz forrásokra van szüksége az államnak. Extraprofitadót vetnek ki a kiegyenlítő energiát előállító erőművekre. 40 milliárd forintos bevételt vár a kormány 2022-ben és 2023-ban is.
  • A kormány elfogadja az Európai Bizottság kérését, átfogó igazságügyi reform készül, amellyel megerősítik többek közt az Országos Bírói Tanács jogköreit. Az ehhez szükséges törvénymódosításokat március 31-ig kell megszavaznia az Országgyűlésnek.
  • A kistelepülések boltjai támogatást kapnak az árstopok miatt, a részleteket hétfőn ismertetik.
  • Gulyás szerint egy politikusnak, közéleti szereplőnek nincs joga ahhoz, hogy meghatározza, ki számít újságírónak, de ahhoz igen, hogy eldöntse, kinek nyilatkozik. Ezért nem elvárható Orbán Viktortól, hogy interjút adjon a Telexnek.
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!