Gulyás: Biztosítjuk a versenyt a közbeszerzéseknél, azt szeretnénk, hogy a legjobb nyerjen

2022. november 9. – 11:44

Másolás

Vágólapra másolva

Navracsics Tibor arról beszélt kedden, hogy a magyar kormány megállapodást kötne az Európai Bizottsággal, és a pedagógusok béremelését 50-50 százalékban finanszírozná a két szervezet. A magyar kormányra eső ötven százalékot azért nem tudják már most odaadni Gulyás Gergely válasza szerint, mert az uniós forrásokra várnak ahhoz is, a helyreállítási alap forrásaiból fogják finanszírozni. „A minket megillető uniós pénzeket tudjuk a pedagógus béremelésre fordítani” – fogalmazott.

A kormány azt is vállalta az Európai Bizottság felé, hogy az egyszereplős közbeszerzések arányát csökkenti. A kormány és az állami cégek kommunikációját, hirdetéseit viszont négy éve kizárólag Balássy Gyula cégei viszik.

Gulyás azt mondta, nem azt szeretnék megmondani a közbeszerzési szabályok módosításával, hogy ki nyerjen, hanem azt szeretnék, hogy verseny legyen. Ha Balássy cége a legjobb a piacon, akkor ő nyerjen. A miniszter szerint nem neki, hanem a piacnak kell feltenni azt a kérdést, hogy reális-e, hogy évek óta egy cég nyer az állami kommunikációs közbeszerzéseken.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!