Ingyen sportolhatnak a polgári engedetlenség miatt figyelmeztetett tanárok egy újpesti konditeremben

2022. október 8. – 18:23

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Ingyen sportolási lehetőséget kínál egy újpesti konditerem azoknak a tanároknak, akiket a polgári engedetlenség miatt figyelmeztettek vagy elbocsátottak.. A Fit Forma Újpest tulajdonosa az Indexnek azt mondta, hogy azért döntöttek a „Tanítanék Fitness Bérlet” bevezetéséről, mert a gyermeke a Kölcsey Ferenc Gimnázium tanulója.

A kedvezményes bérletet a tulajdonos szerint csak akkor fogják kivezetni, ha az oktatás helyzete megoldódik. Mint mondta, az edzőterembe minden megfenyegetett pedagógust örömmel látnak, a kedvezményt nem csak a Kölcsey gimnázium tanárai vehetik igénybe.

Pár napja a Billog étterem nevezett el egy hamburgert Palya Tamásról, a Kölcsey Ferenc Gimnázium egyik elbocsátott pedagógusáról. Megvendégelték a kémia-matek szakos tanárt, míg más pedagógusoknak húsz százalékos kedvezményt biztosítanak. Valakinek ez nem tetszett, és feljelentette az éttermet a fogyasztóvédelemnél.

Múlt pénteken a VI. kerületi Kölcsey Ferenc Gimnázium több, a polgári engedetlenségben résztvevő tanárát azonnali hatállyal menesztették. A tankerület azt írta a Telexnek, hogy az érintett tanárok felmentése indokolt, mert a tanárok írásbeli figyelmeztetés után is többször megismételték „jogszerűtlen cselekedetüket”. Még aznap több százan tiltakoztak a döntés ellen a gimnázium előtt, majd a héten tovább folytatódtak a tüntetések.

Mindeközben egyre több iskolából hallani, hogy a polgári engedetlenségben részt vevő tanárok névre szóló figyelmeztető levelet kapnak a tankerületek vezetésétől. Hétfőn a Szent István Gimnázium diákjai sorfalat álltak, és ezzel fejezték ki tiltakozásukat a tanáraikat érő fenyegetéssel szemben. A pestszentlőrinci Karinthy Frigyes Gimnázium tanárai maguk mentek el a tankerülethez átvenni a figyelmeztető levelet A velük szolidaritást vállaló szülőkkel együtt ebből végül egy közel ezer fős tüntetés lett.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!