Meghosszabbították a pedagógusoknak küldött kérdőív visszaküldési határidejét

2022. szeptember 8. – 13:36

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Újabb emailt küldött az Oktatási Hivatal (OH) a pedagógusoknak, amiben azt írják: meghosszabbítják a visszaküldési határidejét annak a kérdőívnek, amiben a tanárok a közoktatásról mondhatják el a véleményüket, derül ki a Telex birtokába jutott levélből.

Az anonim, 15-20 perces kitöltési idejű kérdőívet eredetileg augusztus 30. és szeptember 8. között küldhették vissza a pedagógusok. De úgy tűnik, ezt nem tették meg elegen, hiszen a határidőt szeptember 20-ig meghosszabbították. Az OH levelében azt írja: „Kérjük, hogy segítse a tárca munkáját a kérdőív kitöltésével”.

A kérdőívet a Belügyminisztérium köznevelési államtitkársága rendelte, célja, hogy megismerjék az érintettek véleményét a köznevelés egyes kérdéseiről. Ez már a második ilyen próbálkozás, az első alkalommal mindössze 15 százalék küldte vissza a kitöltött kérdőívet, ezért az Oktatási Hivatal első levelében külön megjegyezte, hogy szeretnék, ha most jobb lenne ez az arány, mint írják:

„mert mi Önökkel együtt szeretnénk kialakítani a köznevelés új rendszerét”.

A közoktatás ügye a 2022 áprilisában kezdődött kormányzati ciklusban a Belügyminisztérium, vagyis Pintér Sándor alá került az egészségüggyel együtt.

A pedagógustársadalom és a kormány viszonya egész évben feszült volt. Az alacsony bérek, az egyre növekvő munkaterhek miatt többször sztrájkoltak a pedagógusok az év elején és tavasszal, a polgári engedetlenség szeptemberben is folytatódik, de a céljaikat egyelőre nem érték el. A kormány az EU-val való megállapodáshoz kötött helyreállítási alapból szeretné finanszírozni az ágazat béremelését, azt azonban továbbra sem tudni, mikor érkezhet meg ez a pénz. Az oktatási rendszer legégetőbb problémáiról itt írtunk bővebben.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!