Új kérdőívben faggatja a Belügyminisztérium a pedagógusokat a köznevelés kérdéseiről

2022. szeptember 1. – 10:08

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Kérdőívben kéri ki a pedagógusok véleményét a közoktatásról a Belügyminisztérium – tudta meg a Telex egy tanár olvasójától.

Az Oktatási Hivatal által a pedagógusoknak küldött email alapján a kérdőívet a Belügyminisztérium köznevelési államtitkársága rendelte, célja, hogy megismerjék az érintettek véleményét a köznevelés egyes kérdéseiről. Ez már a második ilyen próbálkozás, az első alkalommal mindössze 15 százalék küldte vissza a kitöltött kérdőívet, ezért az Oktatási Hivatal külön megjegyzi, hogy szeretnék, ha most jobb lenne ez az arány, „mert mi Önökkel együtt szeretnénk kialakítani a köznevelés új rendszerét”.

Az anonim, 15-20 perces kitöltési idejű kérdőívet augusztus 30. és szeptember 8. között küldhetik vissza a pedagógusok.

A közoktatás ügye a 2022 áprilisában kezdődött kormányzati ciklusban a Belügyminisztérium, vagyis Pintér Sándor alá került az egészségüggyel együtt. Az érintettek szakszervezetei sérelmezték, és állítólag házon belül is vitákat szült, hogy az oktatás nem kap önálló tárcát – a sok problémával küzdő terület unortodox besorolásának magyarázata minden bizonnyal Pintér Sándor „mindent megoldó” imázsa a kormányzatban.

A pedagógustársadalom és a kormány viszonya egész évben feszült volt, az alacsony bérek és az ágazat más gondjai miatt többször sztrájkoltak a pedagógusok az év elején és tavasszal, de a céljaikat egyelőre nem érték el. A kormány az EU-val való megállapodáshoz kötött helyreállítási alapból szeretné finanszírozni az ágazat béremelését, azt azonban továbbra sem tudni, mikor érkezhet meg ez a pénz. Az oktatási rendszer legégetőbb problémáiról itt írtunk bővebben.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!