Bakonybél is lehetne az V. kerületé az ellenzéki képviselő szerint

2022. június 22. – 12:52

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

„Legyen Bakonybél is az V. kerületé!” – ezzel viccelődik a Belváros ellenzéki képviselője, Kovács Alex Gábor legfrissebb Facebook-posztjában. A képviselő bejegyzésében arra a főispános salátatörvényként megismert javaslatcsomagra utalt, amit kedden nyújtott be Varga Mihály pénzügyminiszter, és amiben többek között megbújik a főváros négy belvárosi közterének, köztük a Vörösmarty és a Széchenyi térnek az államosításáról szóló jogszabály is.

A javaslat indoklása szerint növelni kell a zöldfelületet az V: kerületben, erre utalva viccelődik arról Kovács Alex Gábor a posztjában, hogy az V. kerület polgármesterének, Szentgyörgyvölgyi Péternek bakonyi birtokai is lehetnének a Belváros területei.

Szentgyörgyvölgyi Péter fideszes polgármesterre tavaly ősszel vetült nagy figyelem, miután a 24.hu megírta: az elmúlt években úgy vásárolt közel 30 hektárnyi földet a Bakonyban, hogy erre a vagyonnyilatkozatában nem volt fedezet. A polgármester azt közölte: sem a kerületben, sem máshol nem volt titok a családja több évtizedre visszanyúló bakonyi kötődése, vagyonnyilatkozatát pedig mindig a szabályoknak megfelelően nyújtotta be. A Momentum politikusai ezután feljelentették Szentgyörgyvölgyit, ám a NAV végül elutasította a feljelentést. Szentgyörgyvölgyi fizetése egyébként kellemesen emelkedett az elmúlt időszakban: míg 2020-ban 997 ezer forintot keresett, addig 2021-ben már 1,3 millió forintot kapott.

Az V. kerületi terek államosításáról posztolt Karácsony Gergely főpolgármester is, azt írta, ennek semmi köze a budapestiek érdekeihez. „Ehhez a magánérdekeknek van (megint) köze, meg Tiborcz új szállodájának van köze, meg ahhoz az V. kerületi ingatlanhasznosítási gyakorlathoz van köze, amikor bagóért kerülnek a haverokhoz az értékek. Most még bagó sincs. Ha valaki elveszi más tulajdonát, arra van szó a magyarban: lopás. Amikor ezt erőszakkal teszi, az a rablás” – írta a főpolgármester, és azzal zárt posztját, hogy ezt Budapest nem is hagyja annyiban.

Támogasd a Telexet! Nekünk itt a Telexnél a szabad sajtó azt jelenti, hogy politikusok, oligarchák nem befolyásolhatják azt, miről írunk, miről nem, kivel dolgozunk, vagy kivel nem. A szabad sajtó nekünk kritikusságot, korrektséget, kíváncsiságot jelent. Hogy a közérdekű sztorikról beszámolunk, hogy mindig oda megyünk, ahol a dolgok történnek.

Nem egyszerű a munkánk, van, hogy falakba ütközünk: nem válaszolnak a megkereséseinkre, kordonokkal zárnak el, hogy ne tehessünk fel kérdéseket. Ha szeretnéd, hogy ennek ellenére is kitartóan kérdéseket tegyünk fel, hogy megmutathassuk a lehető legtöbbféle álláspontot, a legtöbb tényt és bizonyítékot, támogasd a munkánkat!
Támogatom