Elutasította a NAV a Belváros fideszes polgármesterének földügyeiről szóló feljelentést

2021. szeptember 29. – 16:52

Másolás

Vágólapra másolva

Két nappal azután, hogy a rendőrség jelezte, hogy a Nemzeti Adó- és Vámhivatalhoz (NAV) továbbította azt a feljelentést, amely Szentgyörgyvölgyi Péter belvárosi fideszes polgármester vagyongyarapodásáról szól, újabb fejlemény érkezett a történetben. A NAV szerdán jelezte, hogy nincs mit vizsgálnia, így elutasította a feljelentést – írja a 24.hu.

A lap azt írta, hogy az ügy kipattanás után bő két héttel, szeptember 29-én a NAV sajtóosztálya arról tájékoztatta őket, hogy a rendőrségtől hivatalból áttett feljelentést elutasították. Mint írták, a NAV azt egyelőre nem közölte, hogy milyen indok alapján utasították el a feljelentést.

Ahogy arról a lap cikkei nyomán a Telex is beszámolt, a feljelentést a Momentum politikusai tették, miután a 24.hu megírta: az V. kerületi polgármester az elmúlt években úgy vásárolt közel 30 hektárnyi földet a Bakonyban, hogy erre a vagyonnyilatkozatában nem volt fedezet. A polgármester azt közölte: sem a kerületben, sem máshol nem volt titok a családja több évtizedre visszanyúló bakonybéli kötődése, vagyonnyilatkozatát pedig mindig a szabályoknak megfelelően nyújtotta be.

Szentgyörgyvölgyi Péter az épülő Belvárosi Sportközpontról tartott sajtótájékoztatón az V. kerületi Vadász utcában 2018. szeptember 17-én. Fotó: Mohai Balázs / MTI
Szentgyörgyvölgyi Péter az épülő Belvárosi Sportközpontról tartott sajtótájékoztatón az V. kerületi Vadász utcában 2018. szeptember 17-én. Fotó: Mohai Balázs / MTI

A BRFK-nak a 24.hu birtokába jutott, az ügy áthelyezéséről szóló határozata szerint az újságcikkben foglaltak nem felelnek meg a rendőrség hatáskörébe tartozó vagyon elleni bűncselekménynek, hanem költségvetési csalás egyszerű gyanúját vetik fel, amennyiben Szentgyörgyvölgyi Péter be nem vallott – s vagyonnyilatkozatában sem feltüntetett – jövedelme után a személyi jövedelemadót nem fizette meg. Erre a vizsgálatra a Nemzeti Adó- és Vámhivatalnak van hatásköre.

A rendőrséghez forduló momentumos önkormányzati képviselő, Szigeti Flóra azt mondta a 24.hu-nak: a NAV csak a rendőrség megkeresésére indíthat vagyongyarapodási vizsgálatot, így ha nem tettek volna följelentést Gelencsér Ferenccel együtt, akkor most nem lenne az ügy a NAV-nál.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!