Újabb három ember került letartóztatásba a Schadl–Völner-ügyben

2022. február 2. – 19:56

Másolás

Vágólapra másolva

Ugyan a bíróság korábban elutasította a letartóztatásukat, a Központi Nyomozó Főügyészség sikeres fellebbezése nyomán újabb három ember került letartóztatásba a Schadl–Völner-ügyben – írja az RTL.hu.

Mint írják, eredetileg Schadl Györgyöt, illetve a gyakran csak „Gazdámként” említett R., valamint a végrehajtói kar elnökének sofőrjét tartóztatták le, annak ellenére, hogy az ügyészség összesen hat embert akart rács mögött látni. A főügyészség fellebbezett az ügyben, a bíróság pedig Házon kívül információi alapján meg is változtatta a döntését, így végül mégis letartóztatásba került a három meg nem nevezett gyanúsított.

A Schadl–Völner-ügy december 7-én robbant ki, amikor a Legfőbb Ügyészség közölte, hogy a fideszes parlamenti képviselő, akkori igazságügyi államtitkár Völner Pál a megalapozott gyanú szerint rendszeresen, alkalmanként 2–5 millió forintot kapott a Bírósági Végrehajtói Kar elnökétől. A nyomozati jegyzőkönyvek alapján a 444.hu már több korábbi cikkben is megírta, hogy Schadl György a Magyar Végrehajtói Kamara elnökeként az ügyészség szerint rendszeresen adott át korrupciós pénzeket Völnernek, de azt is feltárták, hogy szakmányban intézett el egyetemi vizsgákat is az ismerőseinek, köztük Rogán Antal kabinetfőnökének, Nagy Ádámnak, aki időnként el sem ment a pécsi vizsgájára, de Schadl kérésére így is átengedték.

Rogán kabinetfőnökének és Schadlnak más kapcsolata is napvilágra került. A hazai végrehajtó szakma irányítását nem könnyű egyik napról a másikra gyökeresen megváltoztatni, de a korábbi korrupt rendszert kritizáló végrehajtók azért azon nagyon ki vannak akadva, hogy az eddigi vezetők továbbra is hatalommal bírnak, ellenőrzéseket folytatnak, pályázatokat írnak ki. Arról, hogy továbbra is milliókat keres naponta Schadl György és környezete, ebben a cikkben írtunk bővebben. A Völner-ügyet legutóbb ebben a cikkünkben foglaltuk össze.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!