Czeglédy Csaba megverte Ungár Pétert Szombathelyen

2021. szeptember 29. – 19:16

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Megvan az ellenzéki előválasztás szombathelyi eredménye: a verseny a DK-s Czeglédy Csaba javára dőlt el, maga mögé utasította az LMP-s Ungár Pétert. Az eredmény:

  • Czeglédy Csaba (DK) 3837 szavazat,
  • Ungár Péter (LMP, Jobbik, MSZP, Párbeszéd, Momentum, ÚK) 3661 szavazat.
  • Koczka Tibor (Új Világ Néppárt)110 szavazat.

Szombathely és környéke, Vas megye 1-es választókerülete az előválasztás egyik legizgalmasabb körzete volt, de nem azért, mintha annyira egymásnak feszültek volna a jelöltek, hanem a személyük, illetve a szorosnak ígérkező küzdelem miatt. A két esélyes induló, Czeglédy Csaba, a DK jelöltje és az LMP-s Ungár Péter videónkban kölcsönös elismeréssel beszélt egymásról.

Ungár Péter az egyik legvagyonosabb országgyűlési képviselő, két lap tulajdonosa. Az édesanyja Schmidt Mária, a Terror Háza Múzeum főigazgatója, Orbán Viktor egyik ideológusa. Mikor a fideszes Hende Csaba azt jósolta, hogy ha Ungár bekerülne a parlamentbe, átülne a Fideszhez, Ungár úgy reagált: fideszesként saját magát kéne ma buziznia.

Ő nem tősgyökeres szombathelyi, szemben Czeglédy Csabával, akinek a neve az utóbbi időben azért szerepelt sokat a sajtóban, mert a Borkai-ügy kapcsán meggyanúsították, hogy ő volt az ördög ügyvédje, amit tagad.

Czeglédy Csaba és Ungár Péter a Telex videójában Szombathelyen a kampány során – Forrás: Telex
Czeglédy Csaba és Ungár Péter a Telex videójában Szombathelyen a kampány során – Forrás: Telex

Volt még egy harmadik induló is, Koczka Tibor, Szombathely alpolgármestere, aki korábban fideszes politikus volt, ő Pálinkás József pártjában indult, és a DK-val állapodott meg arról, hogy az ő frakciójukba ülne be, ha nyerne.

Az előző három országgyűlési választáson ebben a körzetben a fideszes Hende Csaba győzött, ő lesz az ellenfele majd ezúttal is az ellenzéki előválasztás győztesének. Az ellenzék nem áll már olyan rosszul Szombathelyen, mint Hende legutóbbi győzelme idején: a 2019-es önkormányzati választáson képesek voltak fordítani.

Ungár Pétert és Czeglédy Csabát egyébként szerda este nyolctól élőben is láthatják majd a Telex olvasói, egyike lesz az előválasztási eredményértékelő műsorunk meghívott vendégeinek.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!