Czeglédy Csaba volt a Borkait lebuktató ördög ügyvédje a rendőrség szerint

2021. augusztus 31. – 17:56

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda Czeglédy Csabát gyanúsítja azzal, hogy Az ördög ügyvédje blogon ő hozta nyilvánosságra Borkai Zsolt adriai szexvideóját, amibe végül a fideszes volt győri polgármester belebukott. Czeglédy tagad, szerinte a gyanúsítással a Fidesz az ügyészséget felhasználva akar az előválasztásba beavatkozni.

A DK-s Czeglédy Csaba állt Az ördög ügyvédje blog mögött a rendőrségi gyanúsítás szerint. A gyanúsítotti jegyzőkönyvet a Hvg.hu szerezte meg. Mint írják, a rendőrség módosította a Czeglédyvel szembeni gyanút: míg korábban csak bűnsegédnek, most már tettesnek gyanítják. Eszerint Czeglédy vagy az ő valamelyik ismerőse hozta létre a Pornhub videómegosztó oldalon azt a fiókot, majd azt a két webhelyet, ahol nem sokkal később megjelentek a Borkai Zsolt és barátai adriai hajózásán készült képek és szexvideók.

A keddi ügyészségi közlemény Czeglédyt még nem nevesítette, csak „jogász végzettségű gyanúsítottról” beszélt, de Czeglédy a Hvg.hu-nak és a Nyugatnak is elismerte, hogy őt gyanúsítják az üggyel. A DK-s politikus ugyanakkor tagadja, hogy köze lenne az ügyhöz, és koncepcionális eljárásra utalt: „Ami ma történt, a legsötétebb időket idézi: az ügyészség bűncselekmény határát súroló módon, bizonyítékok nélkül utasította a nyomozó hatóságot arra, hogy azt a képtelenséget közöljék velem, hogy érdemi közöm van a Borkaiékat lebuktató felvételek nyilvánosságra hozatalához” – mondta. Szerinte „az időzítés nem véletlen: a Fidesz az ügyészséget felhasználva akar az előválasztásba beavatkozni”.

Az ügyészségi közlemény szerint a nyomozás során beszerzett újabb adatok, „így pl. a nyomozó hatóság által külföldről beszerzett digitális bizonyítékok alapozták meg” a megalapozott gyanú módosítását. „A rendelkezésre álló adatok alapján a jogász végzettségű gyanúsított hozta nyilvánosságra az ügy tárgyát képező kompromittáló videófelvételt, amely különleges személyes adatokat tartalmazott, és amelynek nyilvánosságra kerülése a felvételen szereplő személyeknek jelentős érdeksérelmet okozott” – áll az ügyészség közleményében.

Arra, hogy Az ördög ügyvédje oldalt vagy ő, vagy az ő kérésére valaki más, egy ismeretlen személy regisztrálta, Czeglédy Csaba a rendőrségen a Hvg.hu cikke szerint azt mondta, hogy „büntetőügyvédként még nem látott olyat, hogy egy gyanúsítást arra alapoznak, hogy vagy ő, vagy valaki más csinált valamit”. A rendőrségi jegyzőkönyv szerint Czeglédy a kihallgatásán arra utalt, hogy tudomása szerint nemzetbiztonsági háttere volt Borkai lebuktatásának: a DK-s politikus azt állította, hogy információja szerint az Alkotmányvédelmi Hivatal munkatársai részben „fusiban” dolgoztak Borkai Zsoltra és Rákosfalvy Zoltánra, hogy „lecsavarják” őket.

Czeglédy Csaba az LMP-s Ungár Péterrel szemben indul Szombathelyen az előválasztáson, a felmérések szoros küzdelmet prognosztizálnak kettejük között.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!