Ungár Péter: Fideszesként ma saját magamat kéne buziznom

2021. július 15. – 21:20

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

„Ha fiatal koromban a karriervágy miatt a Fideszbe, és nem az LMP-be lépek be, most könnyen lehetnék a térség kormánypárti országgyűlési képviselője. De mivel többek között akkor most saját magamat kéne buzizni ebben a kampányban, ellenzéki politikus lettem, és vele szemben én még soha nem is hagytam cserben a politikai közösségemet”

üzente az LMP-s Ungár Péter a Facebookon Hende Csaba volt honvédelmi miniszternek.

Hende csütörtök este az ATV Egyenes Beszédében ugyanis ezt állította:

„Ha Ungár bekerül a parlamentbe, a megfelelő pillanatban át fog ülni a Fideszhez. Ez olyan biztos, mint ahogy én itt ülök”.

Arra a kérdésre, hogy ezt miből gondolja, mire alapozza, Hende annyit felelt: „Igen alapos tényadatokon nyugvó szilárd meggyőződésem van, de majd meg fogjuk látni”. Hogy mi az a „tudásbázis”, amire Hende ezt alapozza, azt viszont a műsorvezető kérdezze meg Ungártól, mondta a volt honvédelmi miniszter. Majd azt is hozzátette, Ungár „a mi kutyánk kölyke, hogy úgy mondjam”. Ungár anyja Schmidt Mária, a Terror Háza Múzeum főigazgatója, Orbán Viktor egyik ideológusa.

Ungár szerint Hende „ma egy új szintet lépett saját maga parodizálásában: egy ideig csak arról beszélt lépten-nyomon, hogy milyen remek jelöltnek tart, talán azt remélve attól, hogy saját népszerűtlenségéből rám is ragad valami. Miután ezt nem érezte elég hatékonynak, ma az Egyenes Beszédben azt hazudta, hogy ha én nyerem a választást, átülök a Fideszbe. Most attól tekintsünk el, hogy a kétségkívül nem a humoráról ismert Hende Csaba is kinevette magát az interjú végén. Az azonban optimizmusra ad okot, hogy szűk egy évvel a választások előtt a kormánypárt oda jutott, hogy leginkább saját magukkal próbálják meg ijesztgetni a szavazókat”.

A vidéki körzetek közül Szombathelyen várható az egyik legkomolyabb küzdelem az ellenzéki előválasztáson, miután két, országosan ismert politikus is bejelentette indulását. A DK Czeglédy Csabát, az LMP pedig – a Jobbik támogatásával – Ungár Pétert jelöli Vas megye 1. választókerületében. A Závecz Research májusi felmérése szerint nüanszokon múlhat kettejük párharca, Hende Csabát ugyanakkor Ungárnak van nagyobb esélye legyőzni a jövő évi választásokon.

Hende Ungár indulásáról az ATV-nek azt is mondta csütörtök este, a szombathelyiek rossz döntést már nem hozhatnak akkor sem, ha helyette Ungárra szavaznak – utalva ezzel újra arra, hogy bármelyikükre is szavaznak a választók, közvetve vagy közvetlenül a Fideszre szavaznak.

Mióta Ungár bejelentette indulását az ellenzéki előválasztáson, a kormánypárti orgánumok gyakran utalgatnak a képviselő szexuális orientációjára. A 444 összesítésében látni, hogy van olyan újság, ahol a „nagy meleg” jelzős szerkezetet illesztették a neve mellé, a helyi ellenzéki vezetést rózsaszín-sárga hátteres posztokkal lejárató „Szombathelyi tények” Facebook-oldal pedig az arcképe fölé írta, hogy „egy elkóborolt budai milliárdos vagyok, aki ráadásul homoszexuális is”.

A magyar közélet legforróbb témája az elmúlt időszakban a melegellenessé eltérített pedofiltörvény, amivel számos cikkben foglalkoztunk. Ebben az 5+1 pontos összefoglalóban azt elemeztük, miért éri meg a Fidesznek mindez, és hol lehetnek a buktatók, ebben a gyorstalpalóban pedig azt vizsgáltuk, mi is van egészen pontosan a szövegben, és betartható-e így a gyakorlatban a törvény. Legfrissebb magyarázó videónkat a törvény lehetséges utóéletéről pedig alább nézheti meg. Az Európai Unió csütörtökön indított kötelezettségszegési eljárást a törvény miatt.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!