A Jobbik Ungár Pétert támogatja a szombathelyi előválasztáson

2021. június 11. – 15:38

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

A Jobbik Ungár Pétert, az LMP képviselőjét támogatja Vas megye 1. számú választókerületében az ellenzéki előválasztáson – jelentette be Jakab Péter, a Jobbik elnöke.

„Szombathelyen 2019-ben megtörtént a várva várt váltás, el lehetett zavarni a várost addig vezető, teljességgel alkalmatlan fideszes bábokat. Az ellenzéki összefogásnak azóta is töretlen a támogatottsága, mi pedig meg kellett, hogy halljuk a szombathelyiek hangját. 2022-ben a választókerület képviseletében is változás kell – így lesz kormányváltás!” – írja Facebook-bejegyzésében Jakab.

A Jobbik elnöke szerint az előválasztáson annak kell győznie, akinek majd a legnagyobb esélye lesz a Fidesz jelöltjével szemben a 2022-es országgyűlési választáson. „Ha pedig Ungár Péter nyer, az nemcsak a kormányváltáshoz visz közelebb, de a szombathelyieknek egy helytartó helyett végre valódi képviselőjük lesz a parlamentben” – írta.

A vidéki körzetek közül Szombathelyen várható az egyik legkomolyabb küzdelem az ellenzéki előválasztáson, mivel a DK Czeglédy Csabát támogatja ebben a választókerületben. A Závecz friss felmérése szerint Czeglédy és Ungár küzdelme nüanszokon múlhat, ugyanakkor Hende Csabát Ungárnak van nagyobb esélye legyőzni a jövő évi választásokon. Az MSZP, a Párbeszéd és a Momentum még nem jelentették be, hogy kit indítanak vagy támogatnak ebben a kerületben.

A DK és a Jobbik harmincnál is több körzetben kötött megállapodást, ahol egymás jelöltjeit támogatják. A két párt viszonyáról és választási szövetségéről ebben a cikkben írtunk részletesen.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!