Több a homofób bűncselekmény, amióta elfogadták a pedofiltörvényt

2021. július 18. – 21:33

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Ahogy arról pénteken mi is beszámoltunk, július 13-án hárman próbálták meg betörni egy budapesti lakás ajtaját, majd távozás előtt LMBTQ-ellenes matricákkal ragasztottak tele az ajtót és a lépcsőházat is, mert látták, hogy az ott élő család erkélyén szivárványos zászló lógott. A jelek szerint pedig ez nem is elszigetelt eset, az LMBTQ személyek érdekképviseletével foglalkozó Háttér Társaság az eddigi bejelentések többszörösét kapja, mióta elfogadták a melegellenessé eltérített pedofilellenes törvényt – derült ki az RTL Híradójából.

A július 13-i támadás elszenvedőinek egyike nyilatkozott is az RTL-nek, mint mondta, az incidens után napokig attól tartottak, hogy vissza fognak térni a támadók, de akkor is óvatosabbak, ha lemennek a boltba. A Háttér Társaság ügyvivője, Dombos Tamás szerint ennek hátterében az állhat, hogy a jogszabály miatt felhatalmazva érzik magukat azok, akik LMBTQ-ellenes nézeteket vallanak. A leggyakoribb a verbális erőszak, a fenyegetőzés, de előfordul lökdösődés és más fizikai erőszak is. Dombos elmondta, hogy

az elmúlt hetekben tucatnyi megkeresést kaptak szomszédok közötti vagy tömegközlekedésen, iskolákban vagy munkahelyeken történt, szóváltással vagy kifejezetten erőszakkal való fenyegetéssel járó konfliktusokról.

Az RTL a növekvő tendencia, illetve az elfogadott törvény állítólagos hatása miatt megkereste a Kormányzati Tájékoztatási Központot is, innen azt a választ kapták, hogy a kormány minden bűncselekményt elítél, a hatóságok pedig a törvény teljes szigorával lépnek fel az ilyen esetekben.

A melegellenes részek miatt többezres tüntetés volt a Kossuth téren, civil szervezetek szerint az egész nem más, mint orosz minta alapján indított frontális támadás a szólásszabadság és a gyermekjogok ellen. Európai kormányok, parlamenti képviselők és médiavállalatok mellett tiltakozott ellene az amerikai nagykövetség is, és az ügy hetekre tematizálta a futball-Európa-bajnokságot is. A törvény betarthatóságáról és minden más felmerülő kérdésről ebben a cikkben írtunk részletesen, a törvény lehetséges utóéletével pedig ebben a videóban foglalkoztunk. Az Európai Bizottság is fellépést tervez a törvény miatt, de Szijjártó a CNN-nek a héten arról beszélt, hogy álhír, hogy összekevernénk a pedofíliát a homoszexualitással

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!