Hárman akarták betörni az ajtót, mert szivárványos zászlót tett ki a lakó az erkélyre

2021. július 16. – 19:22

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Egy budapesti lakás ajtaját próbálta betörni három ismeretlen, mert az ott élő család erkélyén szivárványos zászló lógott. A Facebook-bejegyzés szerint július 13-án a lakásnál „este 11 óra körül ütni-verni és rugdosni kezdte a bejárati ajtót három felnőtt férfi, majd a zárat kezdték bütykölni annak reményében, hogy bejuthatnak az ingatlanba. Ekkorra már az otthon tartózkodó lakótársam riasztotta a rendőrséget, akik pár perc alatt a helyszínre is érkeztek, azonban közben az elkövetők elhajtottak a furgonukkal a helyszínről.”

A poszt szerint LMBTQ-ellenes matricákat ragasztottak az ismeretlenek az ajtóra és a lépcsőházban több helyre.

A rendőrség a Telex megkeresésére közölte: a rendőrség négy perc alatt a helyszínre érkezett, felvették a kapcsolatot a bejelentőkkel, majd garázdaság szabálysértés miatt ismeretlen tettes ellen eljárást indítottak.

A bejelentők elmondása szerint a rendőrök nagyon emberségesen és szakszerűen jártak el a kintlétük során.

„Vizsgálódásaik után a saját testi épségünk megőrzése, valamint a későbbi hasonló betolakodási szándékok elkerülése érdekében azt javasolták, hogy szedjük le a zászlónkat az erkélyről” – állt a posztban.

Fotó: Misinszki Tamás / Facebook
Fotó: Misinszki Tamás / Facebook

Orbán iskolákban grasszáló szivárványosokat lát

A kormány ugyan tagadja, hogy a közelmúltban a fideszes többség és az ellenzékből a Jobbik által megszavazott hivatalos nevén gyermekvédelmi törvény a melegek megbélyegzéséről szól, a gyakorlatban azonban sem a kormányközeli sajtó, sem maga a kormányfő nem igyekszik élét venni a helyzetnek. Előbb a kormánypárti – a Gazdasági Versenyhivatal érdemi vizsgálódása nélkül létrejött, több száz lapot tömörítő – Mediaworks konglomerátumhoz tartozó Dunántúli Napló írt arról, hogy „a gyerekeket sem kímélik már a homoszexuálisok” – erre a 444.hu hívta fel a figyelmet – majd Orbán Viktor legutóbbi pénteki, Kossuth rádióban interjú formájában elmondott nyilatkozatában jelentette ki, hogy a „szivárványos aktivisták” kárt okozhatnak a gyerekeknek, ezért meg kell akadályozni, hogy az „iskolákban grasszáljanak”.

A törvény miatt az Európai Bizottság kötelezettségszegési eljárást indított Magyarországgal szemben, amit a kormányfő „szégyenteljesnek”, „jogi huliganizmusnak” nevezett, mondván, a családjog és az oktatás területe tagállami hatáskör, annak megváltoztatása érdekében nem indíthat eljárást az Európai Bizottság.

A kormányfő szerint minden felnőtt orientációjának megfelelő életet élhet, így a törvény nem bélyegzi meg a melegeket, hiszen csak a 18 év alattiakra vonatkozik.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!