Orbán harmadik oltással indította, iskolában grasszáló, a gyerekre veszélyt jelentő szivárványos aktivistával zárta pénteki interjúját

2021. július 16. – 08:46

frissítve

Orbán harmadik oltással indította, iskolában grasszáló, a gyerekre veszélyt jelentő szivárványos aktivistával zárta pénteki interjúját
Fotó: Orbán Viktor / Facebook

Másolás

Vágólapra másolva

A múlt heti szünet után ismét a Kossuth rádióban mondta el interjú formájú nyilatkozatában Orbán Viktor, hogy milyen intézkedésre készül a kormány a járvánnyal szemben, és hogy mit gondol a pedofíliát a meleg közösségekkel összemosó törvényt kifogásoló Brüsszelről.

A Telex működését olvasóink támogatásai biztosítják. Legyél te is a támogatónk!

Harmadik oltás bevezetésére készül a kormány augusztus elsejétől – jelentette be pénteken Orbán Viktor. (A Kossuth rádióban adott nyilatkozatról percről percre beszámoló tudósításunkat itt olvashatja.)

  • A harmadik oltást minden igénylő megkaphatja, alapesetben úgy, hogy a második oltás után legalább négy hónap teljen el. Ettől azonban a háziorvos vagy az oltóponton lévő szakember eltérhet.
  • Mindenki ott kaphatja meg a harmadik oltást, ahol az első kettőt.
  • Oltási rend nem lesz, tehát korosztályi vagy egyéb preferenciák nem alakítják a sorrendet, pusztán időpontot kell majd hozzá kérni.
  • Az orvos dönt arról, hogy ez a harmadik vakcina milyen típusú oltóanyag legyen. A szakembereknek kell eldönteniük, hogy más típusút javasolnak harmadik oltásnak, mint amit az adott személy kapott a két korábbi alkalommal, vagy ugyanazt a vakcinát ajánlják fel.

Orbán szerint Magyarország az egyik legbiztonságosabb ország a teljes átoltottságot tekintve.

  • Az oltás azonban továbbra sem lesz kötelező, kivéve az egészségügyi dolgozók körében: csak az dolgozhat ott, aki be van oltva koronavírus ellen.
  • A 12–15 év közöttieknek a szeptember 1-jén, szerdán induló iskolaév előtti két napon, hétfőn és kedden, minden oktatási intézményben megszervezik az oltást, amennyiben azt a szülők igénylik.
  • Jól állnak a 16–18 évesek, 45 százalékuk már megkapta az oltást.
  • A 65 év felettiek 15 százaléka még nincs beoltva, Orbán szerint ők most nagyobb veszélyben vannak, mint valaha, ezért a háziorvosok, esetleg a folyamatba bevonandó rezidensek személyesen is felkeresik őket, hogy meggyőzzék az oltás szükségességéről.

Aztán jött a pedofiltörvény

Miután Orbán mindent elmondott, amit a járvánnyal kapcsolatban akart, áttértek a pedofiltörvényre, amelyet a kormányfő is összemosott a meleg közösségekkel, noha tagadja, hogy ez diszkriminálná a melegeket, hiszen csak a 18 év alattiak nevelését érinti a törvény.

Az EU kötelezettségszegési eljárást indít a kifogásolt törvény miatt Magyarországgal szemben, amit Orbán „jogi huliganizmusnak” tart. „Ez egy randalírozás.”

Az EU ezzel szerinte jogállami hatáskörbe akar belenyúlni, hiszen az oktatás és a családjog ilyen terület.

Orbán szerint ez a szégyenletes, nem pedig a kifogásolt hivatalos nevén gyermekvédelmi törvény. „A gyerekek szexuális nevelése a szülők feladata, a gyerek a szülőé” – ez, mondta Orbán, európai dokumentumok által is alátámasztott alapelv.

„Az iskolában lehet szexuális felvilágosítást tartani, de a tanáron és az iskolaigazgató által erre alkalmasnak vélt személyeken kívül” – mondta a kormányfő, ezek szerint az iskolák vezetőjének mozgásteret engedve a döntésben, bár ezt szűkítette azzal a kijelentésével, amely szerint egyre több iskolában engedtek be szexuális propagandistákat Magyarországon is, ezért „épp ideje volt tiszta vizet önteni a pohárba”.

„Óriási nyomás alatt vagyunk” – mondta Orbán, aki szerint erre a harcra készít fel a nemzeti konzultáció is, amelyben a kormány erre a témára is kitér.

Miután Orbán a nyugat-európai iskolák szexuális felvilágosítás terén tett oktatási folyamatának aggasztó jelenségeiről beszélt, amelyektől szerinte az „ember haja égnek áll”, minden korábbinál egyértelműen veszélyt jelentő szivárványos aktivistákról beszélt:

„Itt a gyerekeink szabadságáról van szó. A magyar ember olyan, hogy amikor a gyerekéről van szó, akkor valami ott a gyomortájékon megmozdul. Nem engedhetjük, hogy szexuális propagandisták grasszáljanak az iskolában.”

A kormányfő szerint persze ha a szülő úgy dönt, hogy a gyereke nap mint nap találkozzon „valamilyen szivárványos aktivistával, akkor majd megszervezi, aztán majd lesz, ahogy lesz, amíg a gyereknek ez valami egészen mély kárt nem okoz, addig az állam nem avatkozhat be” – árnyalta végül Orbán a szülők általi nevelés jogát a kormányfő, ezzel jelezve, hogy a szexuális nevelés, illetve az ezt a területet érintő toleranciával kapcsolatos szülői hozzáállásnak a jelenleginél is nagyobb korlátot szabhat az állam az iskolán kívül is.

Az továbbra sem derült ki, milyen szexuális propaganda zajlott az iskolákban, és az sem, mit jelent a homoszexualitás népszerűsítése a fiatalkorúak körében, amely ellen fel kívánt lépni az állam.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!