Gyurcsányt otthon várta a terasz, Karácsony nem büszke, inkább aggódik

2021. április 25. – 17:12

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Hosszú idő után szombaton megnyithattak a vendéglátóhelyek teraszai, miután Magyarországon már több mint 3,5 millió ember kapott már legalább egy koronavírus-elleni oltást. Kis túlzással a teljes szombat a nyitásról szólt, annak ellenére, hogy a terasznyitás napján és másnap is 200 felett volt a halálos áldozatok száma, emellett továbbra is 2000 feletti új fertőzöttet regisztráltak az elmúlt két napban.

Szombaton mindenesetre jó levegőre, napsütésre, sörre, kávéra vágyó emberek rögtön ellepték a vendéglátóhelyek teraszait. Telex napközben az egyik legforgalmasabb budapesti szórakozóhelyen, az Akváriumban beszélgetett a félévnyi bezártságból kiszabaduló emberekkel. A Győri tudósítóink pedig a nyugat-magyarországi megyeszékhelyen néztek körbe. Este aztán Bődey János fotóriporterünk Budapest belső kerületeiben járva örökítette meg, hogy tömegjelenetek is kialakultak a terasznyitás első estéjén.

Szombaton nemcsak Orbán Viktor kapta meg a rá váró sört, hanem jó pár kormánypárti politikus is – mintha kiadták volna feladatba – megrohamozta a teraszokat, a Facebookon legalábbis szinte csak ők posztoltak erről. Az ellenzéki politikusok ugyannakkor csak vasárnap kezdtek reagálni a nyitásra és a teraszokon olykor összezsúfolódó tömegekre.

Karácsony aggódik

Karácsony Gergely megérti a budapestiek szabadságvágyát, mégsem büszkeség, inkább aggodalom tölti el a terasznyitást követő eufóriát látva.

„Mindenkit szeretnék fokozott óvatosságra inteni, hiszen ma is több, mint kétszáz honfitársunkat veszítettük el, ma is új COVID-fertőzöttek ezreit jelentették az egészségügyi hatóságok”

– írja a főpolgármester a vasárnapi Facebook-posztjában. Szerint a mostani nyitás azt jelenti, hogy a kormány nemcsak szabadságot ad az állampolgárainak, de a felelősség nagy részét is rájuk hárítja. Karácsony azt mondja, hogy a szabadsággal lehet ésszel is élni, úgy élvezni a napstést és a teraszon elfogyasztott kávét, hogy közben továbbra is távolságot tartanak az emberek egymástól, betartják a higiéniai szabályokat és viselik a maszkot, amikor épp nem fogyasztanak.

Gyurcsány otthon teraszozik

A Demokratikus Koalíció szűkszavúan reagált vasárnap a nyitásra a Facebookoldalán: egy saját otthonában készült képet osztott meg, Ehhez azt írta, rá otthon várt egy terasz.

Momentum: Kell a nyitás, de csak ésszel

Újbuda alpolgármestere, a momentumos Orosz Anna vasárnap a söröző Orbán képét együtt osztott meg egy sor olyan, szintén szombaton készült fotóval, amelyeken a kinyitott teraszokon kialakult tömegjelenetek láthatóak. Orosz a posztjában azt írta: aggodalommal töltik el ezek a képek,

de reméli, hogy „a teraszok korai kinyitása nem okoz újabb válsághelyzetet az egészségügyben.”

A Momentum Mozgalom hivatalos Facebook-oldala is Orosz posztját osztotta meg, azzal kiegészítve, hogy a nyitás kell, de csak ésszel.

A fideszesek folytatják a teraszról posztolást

Már szombaton is beszámoltunk arról, hogy a kormánypárti politikusok sorra töltötték fel a Facebookra, hogy milyen jó végre beülni valahová. Az ő posztolási lelkesedésük úgy tűnik töretlen.

Szentkirályi Alexandra azután, hogy még azt is videóra vette – és feliratoztatta –, ahogy kávét rendelt tegnap, ma a nagypapájával kávézgatott. Erről az eseményről ugyan nem készült videó, de a biztonság kedvéért három mosolygós-nevetős, önfeledten kávézgatós fényképet is feltöltött róla a Facebookra.

Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője tegnap úgy tűnik lemaradt a nagy nyitási lázról, de ma pótolta a mulasztást, és „Végre terasz, végre fagyi” felkiáltásal osztott meg egy fotót. Az a fénykép alapján nem teljesen egyértelmű, hogy vendéglátóhely teraszán fagyizott-e, viszont a gyerekeket gyakran arc nélkül posztoló politikus ezúttal egy teljesen felismerhető kislánnyal pózolva gyűjti a lájkokat.

Szintén gyerekkel közös képet posztolt vasárnap Bóna Zoltán, a Fidesz-KDNP országgyűlési képviselője. Ő amellet, hogy megírta, a terasznyitásnak hála az első idei halászlevét fogyasztotta el a kisfiával, arra is kérte a követőit, hogy oltassák be magukat.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!