A terasznyitás napján is 200 felett a halálos áldozatok száma

2021. április 24. – 09:19

frissítve

A terasznyitás napján is 200 felett a halálos áldozatok száma
Fotó: Rosta Tibor / MTI

Másolás

Vágólapra másolva
  • Napi új fertőzöttek száma: 2796 (az előző naphoz képest: -631)
  • Napi új halálos áldozatok száma: 212 (az előző naphoz képest: +5)
  • Kórházi ellátást igénylők száma: 6737 fő (az előző naphoz képest: –440)
  • Lélegeztetőgépre szorulók száma: 813 (az előző naphoz képest: –31)
  • Az első dózissal oltottak száma: 3 576 705 fő (+ 67 859)
  • Ebből a második dózissal is beoltottak száma: 1 552 685 fő (+ 62 207)

A gyógyultak száma folyamatosan nő, jelenleg 478 323 fő, az aktív fertőzöttek száma pedig 262 447 főre csökkent – olvasható a koronavirus.gov.hu-n. Itt pedig folyamatosan frissülő grafikonjainkon követheti a koronavírus-járvány hazai alakulását.

Müller Cecília országos tisztifőorvos az operatív törzs pénteki tájékoztatóján jelentette be, hogy elrendeli a tömeges oltást, hogy minél gyorsabban fel tudja venni az oltást minden regisztrált az online foglalás segítségével.

Orbán Viktor miniszterelnök még április 14-én jelentette be, hogy az újraindítás következő lépcsőfokaként, 3,5 millió beoltottnál kinyithatnak a vendéglátóhelyek teraszai, amivel a régi életünk egy újabb darabját kaphatjuk vissza. Az első álomhatárt pénteken elértük, így mától mindenki szabadon fröccsözhet bármelyik vendéglátóhely teraszán.

A részletes szabályok még a bejelentés másnapján, április 15-én este megjelentek a Magyar Közlönyben. A kormányzati közleményből kiderült, hogy

a teraszok, kerthelyiségek reggel 5 óra és este fél 10 között lehetnek nyitva. Az itt tartózkodó vendégeknek nem kell maszkot viselniük, de a felszolgálóknak igen.

Ha valaki viszont belép a vendéglátóhely belső részére (például elvitelre kér ételt, italt, vagy vécére megy), ott már köteles maszkot viselnie. Arról az üzemeltetőnek kell gondoskodnia, hogy mindenki betartsa a védelmi intézkedéseket. Ha ezeket nem tartatja be, akkor 100 ezer forinttól 1 millió forintig terjedő bírságot is kiszabhatnak rá, de végső esetben akár a vendéglátóhely bezárását is elrendelhetik. Az a vendég sem ússza meg, aki nem tartja be ezeket a szabályokat: 5 ezer forinttól 500 ezer forintig terjedő pénzbírságot ő is kaphat.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!