Többen is elhamarkodottnak tartják a nyitást, és az április 19-i tantermi visszatérést

2021. április 8. – 10:34

Másolás

Vágólapra másolva

Magyarországon szerdán fokozatos nyitás kezdődött, miután a hét elején a legalább az első adaggal beoltottak száma elérte a 2,5 milliót. Ez azt jelenti, hogy szerdától a kijárási tilalom kezdete este tíz órára módosult, és hajnal ötig tart. Az üzletek hajnali öttől fél tízig tarthatnak nyitva, és valamennyi bolt ki is nyithat, de az üzletekben és boltokban biztosítani kell, hogy tíz négyzetméterenként csak egy vásárló legyen.

Arról, hogy a gyakorlatban mindez hogy nézhet majd ki, ebben a cikkben írtunk részletesen.

A szolgáltatásoknál a március 8-i szigorítások előtti szabályokra térnek vissza, vagyis kinyithatnak a fodrászok, kozmetikák és más szolgáltatók, ugyanakkor a vendéglátó egységek továbbra sem nyithatnak ki normál üzemben, és a szállodák sem fogadhatnak vendégeket.

A védelmi intézkedéseket ezzel párhuzamosan április 19-ig meghosszabbították, így egyebek mellett változatlanok maradnak a maszkviselésre vonatkozó szabályok, a települések belterületén, az utcán és a közterületen továbbra is mindenki köteles maszkot hordani, illetve közterületen és nyilvános helyen a 1,5 méteres távolságot tartani.

A Magyar Orvosi Kamara korainak tartja a nyitást:

„A Magyar Orvosi Kamara elnökségének határozott álláspontja, hogy a korlátozások feloldásának jelenleg egészségügyi, járványügyi alapon nyugvó szakmai indoka nincs.”

Arról, hogy kockázatos-e megkezdeni a nyitást az első oltás után, ebben a cikkünkben írtunk részletesen.

A kormány úgy tervezi, hogy április 19-én kezdődhet meg az iskolák nyitása, emiatt az ADOM Diákmozgalom (az egykori Független Diákparlament) felhívást tett közzé, amelyben a jelenléti oktatás ellen a diákok, szülők, tanárok összefogását kérte.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!