Mintha az emberiség hirtelen kapott volna egy tükröt

2021. január 31. – 12:26

Másolás

Vágólapra másolva

Megbotránkoztató, elgondolkodtató, figyelemreméltó, megható, szarkasztikus, vicces, botrányos – hétről hétre számos emlékezetes mondat hangzik el közszereplők szájából, jelenik meg munkatársaink tollából. Ezekből válogatunk minden hétvégén: ez itt a 7per7, a mögöttünk hagyott hét legemlékezetesebb hét idézete a Telexen.

1. Meg vagyok győződve arról, hogy a maszktagadók, a tokára tolók, a fülön lifegtetők igazából nem valami polgári engedetlenség miatt választják a maszkhordás nem annyira hatékony módját, hanem egyszerűen rájöttek, hogy a saját szájukat szagolni perceken, órákon keresztül tényleg elég ahhoz, hogy az ember elbizonytalanodjon saját magában. Mintha az emberiség hirtelen kapott volna egy tükröt, amiben megnézheti magát rendesen, és rájönne, hogy te jó isten, nemcsak a ponttyal lehet undorító csókolózni, hanem velem is.

2. A vallási környezetben egy idő után kezdett kellemetlenné válni a sörgyár raktára és istállói. A hangos munkások, a dübörgő fémhordók, a sör- és trágyaszag egyre kevésbé illett a szomszédság színvonalához

3. Trumpnál ez nem csupán gyengeség volt. Minden szempontból mértéktelen volt. A hiúsága is mértéktelen. A narcizmusa is mértéktelen. A kapzsisága is mértéktelen. A nemtörődömsége is mértéktelen.

4. Rögtön lopják a tollat.

5. Magamat is láttam, ahogy átmegyek a gazdaboltba glialkáért.

6. Az énekessel le akarták vetetni a „Soros” feliratú pólóját, illetve a végleges adásból kivágták a Fidesznek kellemetlen dalokat és a stáb bohócnak öltözött tagját, aki kormányzati szlogenekkel konferálta fel a számokat.

7. Ha egy cég értéke pár nap alatt 2 milliárdról 24 milliárdra nő, a részvényei pedig egy hónap alatt 1700 százalékos növekedést produkálnak, az garantáltan minden létező gazdasági elemző figyelmét fel fogja kelteni. Pláne akkor, ha a növekedés mögött egy saját magára több millió degenerált gyülekezeteként hivatkozó, teljesen kaotikus társaság áll.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!