„Rögtön lopják a tollat” – mondja az orosz külügyminiszter a Szijjártó moszkvai látogatásáról készült videón

2021. január 30. – 18:42

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

„Rögtön lopják a tollat”

Ezt mondja oroszul Szergej Lavrov orosz külügyminiszter azon a videón, amit az orosz külügyminisztérium töltött fel Facebook-oldalára Szijjártó Péter január 22-i moszkvai látogatásáról, vette észre a Népszava.

Lavrov nem túl hízelgő megjegyzése annak szólt, hogy a Szijjártóval érkező tolmács leült az asztalhoz, majd kivett egy tollat a kikészített tartóból és úgy tűnik a képsorok alapján, hogy rögtön a táskájába tette azt. A videóból nem derült ki, hogy a magyar delegáció észre vette-e a megjegyzést. A videó itt nézhető meg.

Furcsa, hogy így került ki a videó, mert Lavrov az elején angolul megkéri Szijjártót, hogy mondjon valamit a kamera kedvéért, tehát még nem kezdődött el a tárgyalás érdemi része, simán kivághatták volna ezt a néhány másodpercet. Ez volt az a találkozó, amikor Szijjártó egymillió koronavírus elleni vakcina leszállításáról állapodott Oroszországgal.

A magyar külügyminisztérium reagált a toll-gate-re, Paczolay Máté, a külügyminisztérium sajtófőnöke a közleményben azt írta:

„A magyar delegációval kiutazó tolmács hölgy természetesen nem tett el semmilyen tollat. Mindössze annyi történt, hogy a tárgyalás elején előbb egy tollért nyúlt, majd pedig megigazította a széken lévő táskáját. A két külügyminiszter rendkívül jó személyes viszonyt ápol, Szergej Lavrov orosz külügyminiszter ezért tett vicces megjegyzést a tárgyalás elején.”

FRISSITÉS 01.31-én: a cikk korábbi verziójában úgy fogalmaztunk, mintha a tolmács biztosan elvette volna a tollat, de utólag változtattunk a szövegen.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!