Már saját hallgatóit alázó tartalmat oszt meg az SZFE a Facebookon

2021. január 25. – 16:36

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

A Színház- és Filmművészeti Egyetem totális átszervezésével, illetve az új tanárok névsorával több cikkben is foglalkoztunk korábban, utóbbival tényleg csak mutatóba: az új oktatói listán olyan nevek szerepelnek, mint a Hír TV műsorvezetője, Velkovics Vilmos, Baska Barbara, aki korábban Orbán Viktor miniszterelnök facebookos videóit készítette, Banner Géza, aki a Duna TV Kívánságkosár, illetve a Kossuth rádió Napközben című műsorát vezette.

Mundruczó Kornél ezzel kapcsolatban úgy fogalmazott: „A most érkezők szakmai múltja összehasonlíthatatlan a régi csapatéval. A tanárok listája majdnemhogy kommentálhatatlan”.

Már Velkovics Vilmos, a Hír Tv műsorvezetője is úgy lesz oktató az egyetemen, hogy a csatornán többször gúnyolta a magukért és egyetemükért kiálló diákokat – sőt, itt még egy kis bolsevista utalás is belefért nála –, de az egyetem új kommunikációs csapata is elkezdett dolgozni: az egyetem hivatalos Facebook-oldalán elkezdték kormánypárti csatornák tartalmait megosztani, amelyekből a tiltakozó diákok és oktatók véleménye nem igazán derül ki.

Ez a munka hétfőn ért a csúcsra, amikor egy olyan, a tüntető diákokat és tanárokat lejárató Pesti Srácok-anyagot osztottak meg, amelynek címe az volt:

A libsi SZFE-sek saját maguk akarták lebontani a nagy múltú színpadukat – A Riporter újabb lebuktatása

Részletek az anyagból, amelyet méltónak talált a Színház- és Filmművészeti Egyetem új vezetése és kommunikációs vezetése arra, hogy megossza az egyetem saját oldalán:

– „tüncikézhettek az SZFE hallgatói”
- „SZFE-hiszti”
- „a híres-neves Ódry Színpad is, amelyért most rettentően aggódnak a libsik”
- „a baloldal pusztít, amit a jobboldalnak kell helyrehoznia”
- „erős a gyanú, hogy politikusok is jártak az intézményben akkoriban”

A poszt alatt látható kommentek alapján úgy tűnik, az egyetem Facebookjának követőinél szinte kivétel nélkül kiverte a biztosítékot a dolog.

Küldtünk néhány kérdést az egyetem sajtójának, hogy megtudjuk, miért osztanak meg olyan tartalmat az egyetem felületén, ami elítélően nyilatkozik az egyetem rengeteg aktív hallgatójáról, az egyetem oktatóiról. Ha választ kapunk, frissítjük cikkünket.

Frissítés 2020.01.26. 08:33-kor: Másnapra az egyetem Facebook-oldaláról eltávolították a fent idézett posztot.

Az SZFE Kollégiumi Bizottsága egyébként friss, hétfői közleményében azt is kifogásolta – az SZFE Facebook-oldalán is megosztott – anyagok kapcsán, hogy „bizonyos sajtóorgánumok munkatársai bejárást kaptak a kollégium területére a célból, hogy az ott lakók szobáiban, személyes tárgyaik közt felvételeket készítsenek”. Hozzáteszik, hogy miközben a hallgatók csak nehézkesen, külön engedéllyel léphetnek be, aközben a stábtagok ott lézenghettek az épületben a hallgatók személyes tárgyai között.

Azt is hozzáteszik az egyetem és kollégium áldatlan állapotait ecsetelő sajtónak üzenve, hogy volt is felújítás, és születtek is felújítási tervek, de az egyetem ezek közül „egyikre sem kapott támogatást a fenntartó minisztériumoktól, ahogyan az új kampusz iránti igény is minden adandó alkalommal figyelmen kívül lett hagyva az elmúlt évtizedek során”.

„A ”hallgatók által ki-nem-festett szobákra„ egyetlen mentségünk van: szabadidőnkben inkább tanultunk”

– írják.

Az SZFE új kancellárja, Szarka Gábor és Novák Emil általános rektorhelyettes november 6-án függesztette fel az egyetem őszi félévét. A hallgatók elutasították a tanév rendjének módosítását, és a Fővárosi Törvényszék szerint sem tekinthető semmisnek az őszi félév. A hallgatók a bevezetett új járványügyi rendelet miatt végül november 10-én hagyták el az egyetem elfoglalt épületeit. Másnap Vidnyánszky Attila, az SZFE fölé rakott alapítvány kuratóriumának elnöke kijelentette, hogy februártól új helyszínen fog folytatódni az oktatás.

Az SZFE-blokádról itt írtunk részletesen, az egyetemfoglalókról készített videónkat itt találja:

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!