Hibás szerkezetű emberekről beszéltek Szájer Józseffel kapcsolatban a Hír TV-n, Bayer pedig régóta tudott „Józsi démonairól”

2020. december 4. – 07:41

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Bayer Zsolt csütörtök esti Háttérkép című műsorában a Hír TV-n is téma volt Szájer József ügye, írja a 24.hu.

Először Bayer Zsolt hozta fel a témát: „Józsi (…) küzdött, nem tudom mióta ezzel a rettenetes démonával, de ettől ő még a világban a jót méltányolta, és azt is képviselte. Hiába is próbálják ezt most a feje tetejére állítani. Csak nem tudta kikerülni a lefelé tartó spirált. Azt hiszem, hogy ez a tragédiája.” Bayer még hozzáfűzte: „30 éve ismerem, most ráteszem a fejemet, hogy Szájer József életében nem drogozott”.

Bogár László közgazdász (aki az első Orbán-kormány idején a miniszterelnöki hivatal államtitkára volt) pedig egyebek mellett azt mondta „sokkal, de sokkal komolyabban kéne venni a politikai alkalmassági vizsgálatot”. Majd hozzátette:

„Nem kockáztathatunk. Nem kockáztathatjuk, hogy egyes hibás szerkezetű személyek, akik persze lehetnek nagyon értékesek, hasznosak, valamilyen hibás szerkezet van bennük, amelyik törékennyé és kiszolgáltatottá teszi őket (…). A Borkai-ügy után is azt mondtuk, hogy nagyon alaposan meg fogjuk vizsgálni ezt a kérdést. Ami most történt az azt jelzi, hogy lehet, hogy alaposan megvizsgáltuk, csak lépések nemigen történtek. Ennek a kockázatát, Zsoca, ennek a kockázatát 30 éve tudja mindenki a Jóskával kapcsolatban.”

Bogár hozzáfűzte azt is: a világ rohamos gyorsasággal halad az apokalüpszosz vagyis az apokalipszis felé. Ki fog derülni, hogy az anyagi-fizikai valóság egy semmi. Egy hindu mitológia szerinti fátyol. „Időzített száz megatonnás hidrogénbomba minden emberi lény” – mondta.

„Kisfiúk is rendelkezésre állnak”

Bayer elmondta azt is: az egyik (név szerint nem említett) régi barátja és harcostársa két évtizeddel ezelőtt egy 12 órás autóúton bevallotta neki, hogy „homokos”, majd két év múlva „röhögve” azt is elmondta neki: azért szeret Thaiföldre járni, mert ott „kisfiúk is rendelkezésre állnak”.

Bayer Zsolt a csütörtök esti Háttérkép című műsorában a Hír TV-n
Bayer Zsolt a csütörtök esti Háttérkép című műsorában a Hír TV-n

„Ez konkrétan pedofília és saját bevallása szerint Bayer 20 éve tudja” – így reagált Bayer mondataira Szél Bernadett, a Momentummal szövetségre lépett független országgyűlési képviselő. „Én viszont haladéktalanul feljelentést teszek ismeretlen tettes ellen, és indítványozom Bayer Zsolt tanúként való meghallgatását” – fűzte hozzá.

Szabó Tímea, a Párbeszéd társelnöke is feljelentést tesz. „Újabb pedofilbotrány a Fideszben, és ezt 30 éve tudják! Feljelentést teszek, Bayer Zsolt meg mesélje el a rendőrségen, hogy pontosan mit is tudtak hosszú évek óta. Orbán Viktor legbelső köreiben nem először fordul elő korrupció, drog, szexorgia. De hogy ilyen szinten eltűrjék a gyerekek ellen elkövetett szexuális bűncselekményt, a legkiszolgáltatottabbak ocsmány bántalmazását, az több mint vérlázító! Ezek papolnak családról, kereszténységről és konzervatív értékekről? A pokol tüzén fogjátok mindannyian végezni! Előtte viszont gondoskodunk róla, hogy börtönbe menjetek” – írta Facebook-posztjában.

„Na, te fasz, figyelj erősen”

Bayer Zsolt nagyon kiakadt a 444 újságírójára, mert a portál egyebek mellett azt írta a thaiföldi-szálról, hogy „Bayer ezután anekdotázott arról, hogy tudomása van arról, hogy egy egykori fideszes politikus gyakorló pedofil, aki ezt állítólag maga vallotta be neki, de a sztorizásból nem derült ki, hogy miért titkolta ezt el húsz éven keresztül, eddig a tévéadásig”. Bayer erre úgy reagált a blogján, hogy

„Na, te fasz, figyelj erősen: nem beszéltem fideszes politikusról. Egy régi barátról beszéltem. És te kurvára nem akarod tudni, hogy ki is az illető...”

A 444 azóta frissítette a cikket, és azt írja: „A cikk elejébe is belinkelt felvételen jól látható és hallható, hogy Bayer a két, vállaltan fideszes beszélgetőpartnerének ”egykor volt barátunk, harcostársunk„-ként definiálta a pedofil sztori főszereplőjét, (…) A szituációból, a beszélgetők személyéből és a szóhasználatból egyértelmű, hogy egykori fideszesről van szó, akit én a cikk egy pontján emiatt ”fideszes politikus„-ként írtam le. Eszerint tévedtem. Bayer ugyanis azt állítja, hogy ez a harcostárs nem volt politikus, csak egy pedofil barát és harcostárs.”

Frissítés:

A kormányközeli Pestisrácok később egy megírta, hogy szerintük kire utalhatott Bayer. Konkrétan nem nevezték meg az illetőt, de leírták, hogy a Magyar Hang egyik vezető munkatársáról lehet szó, aki korábban a Magyar Nemzetnél dolgozott, de „a G-nap után átállt”. Sikerült elérnünk a lap újságíróját, aki azt mondta, soha nem létesített testi kapcsolatot kiskorúakkal, sem itthon, sem más országban, a kormánymédia azért akarja besározni, mert így akarják elterelni a figyelmet a Szájer-botrányról.

Az ügy előzményei

Belga lapértesülések alapján derült ki kedden, hogy a Fidesz legtapasztaltabb európai parlamenti képviselője azért mondott le váratlanul vasárnap EP-mandátumáról, mert péntek este rendőrségi rajtaütés során megállították, miután az ereszcsatornán mászva menekült egy, a karanténszabályokat megszegve, többségében férfiak részvételével rendezett 25 fős brüsszeli orgiáról. Szájer táskájában ecstasytablettákat is találtak, ő azt állítja, nem tudja, hogyan kerültek oda, de a bulin való részvételét elismerte. A botrány miatt Szájer kilépett a Fideszből, amelynek alapítója volt, csütörtökön pedig Soproni díszpolgári címéről is elmondott. Orbán Viktor azt mondta, hogy védhetetlen volt, amit tett.

Az EP-mandátumáról lemondott, korábbi fideszes politikus ügye körüli kérdésekről itt olvashatja el gyorstalpalónkat, itt pedig azt, hogyan hathat mindez a pártra – amely épp az LMBTQ-közösség elleni érzelmekre is fel akarta húzni újabb politikai hadjáratát.

Ha fontosnak tartja a független sajtót kattintson ide, és támogassa a Telexet!

Kattintson ide a legfrissebb hírekért!

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!