Kevesen voltak, rosszul lettek, szánalmas kudarc. A propaganda is beszámolt Magyar Péter tüntetéséről

2024. június 8. – 18:25

Másolás

Vágólapra másolva

Magyar Péter a kampányhajrában, szombaton kivitt pár ezer embert a Hősök terére és környékére, amit élőben itt közvetítettünk. Nem is akarunk számháborúba bocsátkozni, hogy mennyien lehettek kinn, megtette helyettünk a kormánypárt farvizén evező média is.

Az Origo például „Szánalmas kudarc Magyar Péter tüntetése” címen adta meg a hangot, az ilyen propagandaanyagoknál megszokott módon aláírás nélküli fogalmazásában. Az írás Magyarról és a nagygyűlésén fellépő összes személyiségről igyekezett lerántani a leplet, majd megjegyezte, csak a fél Hősök terét tudta megtölteni. Érdemes összevetni a Fidesz nagy mozgósítási hajrájáról szóló beszámolóval ezt, aminek címe: „Egymillió Találkozás Napja: elképesztő siker Orbán Viktor korszakos ötlete”.

A Magyar Nemzet nyitóoldalán jól eldugva szintén beszámolnak a Hősök terei demonstrációról, méghozzá az „A Hősök terén tüntet Magyar Péter, jóval kevesebben vannak, mint a Kossuth téren voltak” címmel. A Nemzet is kiemeli a színpad elhelyezkedését, valamint hogy a Kossuth téri Magyar-tüntetésen jóval többen voltak, de a lap némi cinizmussal fűszerezve – az Origóhoz képest – tárgyilagosan számolt be a tüntetésről.

A Mandiner elég alaposan, legalább négy cikkel foglalkozott a Hősök terén történtekkel. Az egyikben a Kossuth téri megmozdulás méretével vetették össze, megismerhettük Hont András álláspontját, de egy Discord-hozzászólásokra építő cikk is íródott, amiben a nagy melegre és rossz szervezésre panaszkodtak résztvevők. Végül persze az Elemző, Mráz Ágoston Sámuel is megszólalt, mondván: „Elfogyott a lendület, túl van a zeniten a mozgalom.”

A propagandamédia legfiatalosabbja, legdzsesszesebbike a Pesti Srácok, ami cikkének is üde címet adott: „Tömeges üdvözülést és megváltást tartott Magyar Péter a Hősök terén – Többekhez orvost kellett hívni”. A véleménycikk Magyar híveit „az agglomeráció villanegyedeinek arborétumtulajdonosai és a csokos kiköltözők” csoportjában találja meg. A beszédek kritikája mellett viszont a PS azt írta, megtelt a Hősök tere. Az összes médium kiemelte még, hogy sokan lettek rosszul a nagy melegben, és sűrűn kértek orvost emberekhez a színpadról.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!