Összefutott a toborzókampány a békepártival, és megegyeztek, hogy béke kell, mert békének kell lennie

2023. június 19. – 15:11

Másolás

Vágólapra másolva

Két, egész oldalas hirdetéssel is találkozhatnak ma azok, akik a Magyar Nemzetet lapozgatják:

  • Elég volt a háborúból! Itt az ideje a békének! – hirdeti az egyik.
  • És te készen állsz? iranyahdsereg.hu – hirdeti a másik.

Tanulságos pillanatképek a békepárti kormány békepárti turbókampányából, ami mindennel foglalkozik, csak az agresszorral nem.

Hétfő reggel a hvg.hu vette észre, hogy több nyomtatott lapban, köztük a Magyar Nemzetben, a Népszavában és a Borsban is feltűntek a kormány új, békepárti hirdetései. Amik például a Bors és a Magyar Nemzet lapjain is összefutottak egy másikkal: a honvédség toborzókampányával.

Ez fogadja az olvasót a Magyar Nemzet ötödik oldalán:

Fotó: Németh Sz. Péter / Telex
Fotó: Németh Sz. Péter / Telex

Ez pedig a tizenegyediken:

Fotó: Németh Sz. Péter / Telex
Fotó: Németh Sz. Péter / Telex

„Magyarország békéje és biztonsága közös ügyünk” – hirdeti a Honvédelmi Minisztérium megbízásából a kormány megrendelésére készült hirdetés, amit két jókedvű katonával illusztráltak.

„Több tízezer gyermek maradt árván” – hirdeti a kormány megbízásából készült hirdetés, amit az izjumi tömegsírral illusztráltak.

A két hirdetésből kirajzolódik a háborútól tartó, azt vehemensen ellenző kormány képe. Egy kormányé, amit mindent elkövet a béke érdekében. Egy kormányé, ami felkészült, következetes, határozott és természetesen: mindent elkövet a béke érdekében.

Akkor, amikor egy adott ország szomszédjában háború dúl, teljesen természetes, sőt, szükségszerű, hogy az adott ország nagyobb hangsúlyt fektessen a saját védelmére. Ahogy az is, hogy mindeközben azt mondja, legyen béke. Mert persze mi másra is vágyhat az ember a háborúban, mint békére.

Csakhogy közben:

  • a kormány úgy kommunikálja saját békepártiságát, hogy közben sok mindenki mást „háborúpártinak” állít be. Ahogy tesz egy másik, múlt héten indított plakátkampányban az ellenzéki képviselőkkel.
  • az olyan kormányközeli propagandalapok, mint az Origo hasábjain a megtámadott ország vezetője alkoholista hazudozó, meggondolatlan, veszélyes, őrült, neonáci és maffiózó – épp, mint az orosz propagandában.
  • az olyan kormányközeli propagandalapok, mint az Origo hasábjain az agresszor ország vezetője ezzel szemben határozott és megfontolt – épp, pont mint az orosz propagandában.
  • a kormány úgy kommunikálja saját békepártiságát, hogy békevideójában az agresszor országhoz csatol egy megszállt területet. Amit aztán pár nappal később visszacsatol.
  • a kormány úgy kommunikálja saját békepártiságát, hogy közben gyakran fenyegeti vétóval vagy meg is vétózza az agresszor országra kivetetett uniós szankciókat. A békepártiságba még az is belefért, hogy bombaként ábrázolják az Oroszországra kivetett szankciókat.
  • a kormány úgy kommunikálja saját békepártiságát, hogy közben a megtámadott ország értesítése nélkül vesz át hadifoglyokat az agresszor országtól.
Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!