Most már plakátokon is sulykolják, hogy az ellenzék „háborúpárti”

2023. június 16. – 11:17

Most már plakátokon is sulykolják, hogy az ellenzék „háborúpárti”
Hirdetőoszlop az Üllői úton – Fotó: Huszti István / Telex

Másolás

Vágólapra másolva

A jelek szerint új plakátkampány indult annak sulykolására, hogy az ellenzék „háborúpárti”. A mondanivalót nem gondolták túl, a plakátokon csupán annyi szöveg szerepel, hogy „HÁBORÚPÁRTIAK”, és alatta ellenzéki politikusok arcképei látszanak. Dobrev Klára, Márki-Zay Péter, Fekete-Győr András, Karácsony Gergely és persze Gyurcsány Ferenc került fel a plakátokra.

A Hvg.hu szerint a plakátokat nem a kormány, hanem a kormányt aktívan támogató és az annak üzeneteit harsogó Civil Összefogás Fórum-Civil Összefogás Közhasznú Alapítvány cége, a Kövess minket 2022 Kft. adta ki. A kormány előszeretettel él azzal a módszerrel, hogy a mostanihoz hasonló politikai kampányait kiszervezi a tőle látszólag független szereplőknek, szervezeteknek.

A kormány és a propagandamédia gyakorlatilag az orosz–ukrán háború kitörése óta szajkózza, hogy az ellenzék háborúba sodorná Magyarországot, fegyvereket és katonákat küldenének Ukrajnába. A narratíva másik része, hogy ezzel szemben a kormány „békepárti”, bármit is jelentsen ez. Igaz, a békepártiságba az is belefért, hogy bombaként ábrázolják az Oroszországra kivetett szankciókat.

A kommunikációs offenzívában a Megafon is részt vesz, olyannyira, hogy csak idén több tízmillió forintot égettek el a YouTube-on a „háborúpárti baloldalról” szóló kampányukkal, ami még európai összevetésben is egészen egyedülálló. Legutóbb a Megafon-közelinek mondható Budapest Beszél nevű propagandaoldal vette elő Karácsony Gergely és a „dollárbaloldal” háborúpártiságát, amihez még az egyik interjúalany nyilatkozatát is manipulálták. De úgy látszik, ez sem elég, külön plakátkampány is kell, hogy biztosan átmenjen az üzenet.

Kapcsolódó
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!