Orbán-idézettel tréfálkozik a Fradi-meccsen az OMSZ az Instán

2022. október 20. – 13:41

Másolás

Vágólapra másolva

„Nem gondoltuk volna, hogy ilyen gyenge UV-Index mellett ekkorát lehet égni… 🔥⚽️” – jelent meg az Országos Meteorológiai Szolgálat Instagramján egy poszt. Az OMSZ Instáján a 444 szúrta ki a bejegyzést.

Az idézettel a szerdai meglepő történelmi kupavereségre utalnak, amikor a harmadosztályú Iváncsa kiverte a Fradit a Magyar Kupából. Az utalás már csak azért is egyértelmű, mert a posztban helyszínként egy tüzes emojival Iváncsát jelölték meg.

A pont, pont, pont után a bejegyzés ekképp folytatódik: „ez a győzelem még a Holdról is látszik, de a MET-ÉSZ rendszerünkből egészen biztosan! 😉” – a mondat első fele pedig Orbán Viktor választási győzelem utáni mondatára utal, amely a Bálna mellett hangzott el április 3-án: „Hatalmas győzelmet arattunk. Akkora győzelmet arattunk, hogy még a Holdról is látszik, de Brüsszelből egészen biztosan.”

Frissítés: Az OMSZ eltávolította Instagramjáról a posztot.

A kommentek vegyesek, de alapvetően dőlnek a kacagó szmájlik. Van olyan fradista, aki nagyon megbántódott, de olyan is, aki saját bevallása szerint jót nevetett a poszton. Az OMSZ Insta-kezelője időnként meg is válaszolja a kommenteket. Íme az egyik:

„A hivatásunk teljes lejáratása után nem nagyon tudtunk viccesek lenni, de most már azért próbálkozunk.”

Miután a korábbi vezetést felmentette a kormány, az OMSZ augusztus vége óta új elnökkel működik. Az elbocsátás oka a közvélemény nagy része szerint az volt, hogy augusztus 20-án az OMSZ 75-80 százalékos valószínűséggel esőt és vihart jelzett Budapestre, ezért lefújták az esti tűzijátékot, a vihar ellenben elmaradt.

Azóta 42 ország meteorológusai fejezték ki szolidaritásuk a kirúgott vezetőkkel, az elbocsátott főmeteorológus pedig a Telexnek elmondta: a kormányinfóból értesült állítólagos kompetenciahiányáról. Időközben az is kiderült, hogy teljesen megújítják az Országos Meteorológiai Szolgálatot és klímakutató intézetté alakítják át. Palkovics László, a témáért felelő miniszter szeptember közepén beszélt arról, hogy az új szervezet október végéig föl fog állni.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!