Orbán Viktor: A végén mindig a szív győz

2022. április 3. – 23:09

frissítve

Orbán Viktor: A végén mindig a szív győz
Fotó: Bődey János / Telex

Másolás

Vágólapra másolva

„Viktor, Viktor” – skandálta a közönség a Fidesz eredményváró rendezvényén, amikor színpadra lépett Orbán Viktor, Magyarország ötödszörre megválasztott miniszterelnöke, hogy megtartsa győzelmi beszédét. „Jó estét kívánok. Egész jól nézünk ki, egyre jobban nézünk ki, talán még sohasem néztünk ki olyan jól, mint ma este.”

„Hatalmas győzelmet arattunk. Akkora győzelmet arattunk, hogy még a Holdról is látszik, de Brüsszelből egészen biztosan”

– kezdte beszédét Orbán Viktor. Úgy fogalmazott, a választás „jó a mulatság, férfi munka volt. Jó volt veletek harcolni.”

„Minél nagyobb a győzelem, annál nagyobb szerénységre van szükség. Ma este van is mire szerénynek lennünk” – folytatta a Fidesz elnöke, majd köszönetet mondott annak a több százezer aktivistának, akik segítették őket a kampányban, és akik imádkoztak értük.

„Külön köszöntöm a ránk határon túlról figyelő magyarokat” – mondta. Köszönjük, hogy segítettek, mert így kaptunk egy esélyt, hogy mi is segíthessünk nekik – mondta, majd külön is szólt a kárpátaljaiakhoz.

„Azt üzenjük, hogy ne féljenek, tartsanak ki, az anyaország velük van.”

Ez most a boldogság estéje Orbán szerint, de annyit talán már most meg lehet jegyezni, hogy a győzelem minden lehetőségét kimerítette a Fidesz az elmúlt 12 évben. Nyertek 2010-ben a régi kétfordulós rendszerben, 2014-ben, amikor önállóan álltak ki az ellenzéki pártok ellenük, majd 2018-ban a részlegesen összefogott pártok ellen, és 2022-ben is, amikor teljes összefogással kellett megküzdeniük. Azt még tanulmányozni kell Orbán szerint, hogy miért pont akkor nyertek a legnagyobb arányban, amikor mindenki összeállt ellenük. Ha meg nem találják a választ, meg kell kérdezni Istent.

Orbán szerint azt viszont már most lehet tudni, hogy ez a győzelem azt jelenti, hogy hiába a taktika, a cselszövés, a ragaszkodás, „a végén mindig a szív győz. Magyarország ma esti győzelme a szív győzelme, kedves barátaim.”

„Azért nyertünk, mert van egy közös szenvedélyünk, amit úgy hívnak, Magyarország.”

Orbán szerint nagy erőközpontok mozdultak meg a Fidesszel szemben, de „kidobott pénz volt minden fillér, amit a magyarországi baloldalnak adtak”.

Úgy tűnik – folytatta –, hogy „a magyar baloldal volt Gyuri bácsi legrosszabb befektetése, 12 éve csak viszi a pénzt”. Ez a győzelem azért is marad emlékezetes a miniszterelnök szerint, mert most kellett a legnagyobb túlerővel megküzdeniük: a baloldal itthon, a nemzetközi baloldal körös-körül, a nemzetközi Soros-szervezetek, NGO-k, a fősodratú média és a végén még az ukrán elnök is. „Ennyi ellenfelünk egyszerre még nem is volt” – mondta.

Hiába a rengeteg pénz és túlerő, ha összefogunk, nem lehet bennünket megfogni – tette hozzá. Orbán azt is mondta, hogy „nem engedtük, hogy a kudarcos múlt visszatérjen”.

„Megvédtük Magyarország függetlenségét, szabadságát, biztonságát, és remélem, megvédtük a gyerekeinket és a családunkat is.”

Ezután jó szívvel gondolt azokra az országokra – mint például Szlovákia vagy Spanyolország –, akik segítettek a Fidesznek, a győzelmet Orbán nekik is ajánlotta. „Ez nem a múlt, a jövő. Ez lesz a mi közös európai jövőnk.” Az egész világ láthatta szerinte, hogy a magyarok szeretik a hazájukat, és „mi, akik ma győztünk, azt vállaltuk, hogy mindig Magyarország lesz az első”.

A színpadon Orbán Viktor mellett ott volt Kövér László, a kormány tagjai (Semjén Zsolt, Varga Judit, Rogán Antal, Szijjártó Péter, Pintér Sándor, Gulyás Gergely, Mager Andrea, Kásler Miklós, Nagy István), a Fidesz frakcióvezetője, Kocsis Máté, EP-képviselői (Gyürk András, Gál Kinga, Deutsch Tamás), valamint a Fidesz elnökségének tagjai (Németh Szilárd és Kubatov Gábor) is.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!