Összenő, ami összetartozik: Gáspár Győző belép a Fideszbe

2022. március 28. – 18:41

Összenő, ami összetartozik: Gáspár Győző belép a Fideszbe
Budai Gyula és Gáspár Győző a külügyminisztérium épületében – Forrás: Gáspár Győző / Facebook

Másolás

Vágólapra másolva

Gáspár Győző belép a Fideszbe – erről Facebook-oldalán posztolt az ország Győzikéje. Az adócsalásért többszörösen elítélt, illetve azzal megvádolt celeb a kifinomult stílusáról, nők iránti tiszteletéről és diplomáciai érzékéről híres Budai Gyula társaságában töltötte ki a tagfelvételi lapot a külügyminisztériumban.

Gáspár Győző kezet fog Budai Gyulával – Forrás: Gáspár Győző / Facebook
Gáspár Győző kezet fog Budai Gyulával – Forrás: Gáspár Győző / Facebook

„Mától hivatalosan is!”

– írta posztjában a Romantic együttes frontembere, aki megköszönte a Fidesz parlamenti képviselőjének a segítséget. Igaz, később Budai arról kommentelt Facebook-oldalunkon, hogy még nem lépett be a pártba – a tagfelvételi kérelemről ugyanis még nem döntöttek, a párt alapszabálya szerint erről a benyújtás utáni 90 napon belül lesz döntés.

Ha meglepődött a belépés hírén, két dologra szeretnénk emlékeztetni:

  1. Győzike már a március 15-i Békemeneten is az első sorban feszített Bencsik András mellett a huszáros cosplayben utazó, meglett uraságok és ősfideszesek oldalán, méghozzá aranyszegélyes kabátban;
  2. ez a választási kampány utolsó hete, itt már minden fegyvert be kell vetni.

Később Gáspár Győző a Facebook-oldalán osztotta meg, hogy nagyinterjút adott a Hit Gyülekezete rádiójának: állítása szerint eddig a szerződései megtiltották, hogy politikai véleményt nyilvánítson, de mindig is fideszes volt. Négy hete viszont már teljes erővel a Fidesz győzelméért dolgozik. „Járok, megyek, csinálom, mert azt szeretném, hogy minden maradjon a régi. Orbán Viktor, amit csinál, az zseniális” – nyilatkozta a Hit Rádiónak a showman.

Budai Gyula segít Gáspár Győzőnek a tagfelvételi lap kitöltésében – Forrás: Gáspár Győző / Facebook
Budai Gyula segít Gáspár Győzőnek a tagfelvételi lap kitöltésében – Forrás: Gáspár Győző / Facebook

Győzike szerint nem kap pénzt a Fidesztől a politikai aktivitásáért – igaz, tud olyan művészekről, akik pénzt kapnak egyes politikai szereplőktől, hogy népszerűsítsék őket.

„Én igenis tudtam, hogy mivel jár az, hogy a Békemenetre elmegyek. Tudtam azt, hogy mit fogok én ezért kapni. Mit veszítettem vele? Elveszítettem vele tizennyolc haknit”

– mondta a műsorban Gáspár, aki nem hagyta szó nélkül a Fidesz ellenfeleit sem: „Ha megnézzük a baloldalt, most elnézést kérek mindenkitől, de tiszta szívemből mondom, mintha csak a Győzike showt nézném. De a Győzike showt legalább elhitték az emberek. Én legalább tudom azt, hogy ha fölmegyek a színpadra Szolnokon, akkor nem üdvözlöm a hajdúszoboszlói lakosokat. Tudom, hogy mit mondok, tudom, hogy hány gyermekem van, és nem akarom, hogy a magyar emberek háborúzni menjenek” – mondta fel Gáspár Győző azt a félrevezető fideszes álláspontot, hogy „a baloldal háborúzni akar”, miközben a kormánypárt retorikájában már hónapok óta üti a harci dobot.

Igaz, Győzike szemében a szórakoztatóipari tehetség túlszárnyal a politika lövészárkain: „Mondok egy furát. A Jakab Péter vicces figura, nagyon jó showman. Oké, hogy jobbikos, oké, hogy azt mondják, hogy mi cigányok pusztuljunk el, vagyis régen ezt mondták. De a Jakabbal olyan showműsort forgatnék, hogy úristen. Annyira vicces csávó, ahogy bevisz a parlamentbe krumplit, és akkor meg akarja magyarázni, hogy mit hogyan, és ha leállítják őt, akkor is mondja.”

Az interjút itt hallgathatja meg:

Egyébként Budai Gyula az a képviselő, akinek Facebook-oldala alatt erősen kamuszagú profilokról áradtak a kormánypártot éltető kommentek, ezekről itt írtunk részletesen. A Békemenetről pedig ebben a videónkban számoltunk be:

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!