Budai Gyula buta libának nevezte Kunhalmi Ágnest, aki úgy reagált: megszokta

2021. február 6. – 14:41

Másolás

Vágólapra másolva

Bár a kocsmáknak éppen zárva kell tartaniuk, a politikusi Facebook-oldalakat böngészve bárki megmerítkezhet ennek a világnak a retorikai színvonalában.

A legfrissebb eset úgy kezdődött, hogy Budai Gyula fideszes parlamenti képviselő megnézte csütörtök este az ATV-ben Kunhalmi Ágnest, az MSZP társelnökét, és annyira ideges lett a látottaktól, hogy másnap Facebookot ragadott, és „buta libának” nevezte az ellenzéki képviselőt. Ez a konfrontatív stílus nem egyedi eset, érdemes átpillantani Kocsis Máté Facebook-oldalára, ahol a Fidesz-frakcióvezető „szimpla tahóságnak” nevezte azt, hogy az ellenzékiek nem mentek el pénteken a hétpárti egyeztetésre.

De mit mondott Kunhalmi? Az MSZP társelnöke az idősek oltásáról beszélt, és megjegyezte, hogy bizonyos esetekben nem szóltak az idős pácienseknek, hogy mégsem lesz vakcina a számukra. Budai Gyula erre egy családi példával vágott vissza:

Ágnes hogy lehetsz ilyen „buta liba”, hogy mielőtt bemész az ATV-be, nem tájékozódsz arról, hogy miként történik az időskorúak beoltása?! Az édesapám 90 éves elmúlt és tegnap a háziorvosától megkapta a koronavírus elleni első védőoltást.

A bejegyzés további részében elvtársnőzéstől Krekó Péterig jutunk el, az ínyencek itt olvashatják.

A dolog nem maradt válasz nélkül, Vadai Ágnes, a DK alelnöke szombaton írta ki, hogy

Women Power az van, Budai Gyula Power az nincsen! Budai Gyula az ellenzéket folyton sértegető szánalmas Fidesz figura. Most éppen Kunhalmi Ági volt terítéken nála.

Maga az MSZP-s politikus szombat délután reagált úgy, hogy Budai szerinte „magához képest most egészen toleránsnak mutatkozott, amikor ”csak„ a primitív, szexista buta liba kifejezést használta. Nem kellene erre reagálnom, mert hol fizikai, hol verbális támadásait már megszoktam, a magyar emberek életének biztonsága miatt azonban mégis írnom kell.”

Kunhalmi arról írt, hogy Budai Gyula 90 esztendős édesapjának története még nem bizonyítja azt, hogy az oltás során mindenkivel így jártak el. Megjegyezte, hogy nem regisztráltak annyian, mint ahányan a kutatások szerint most már beoltatnák magukat. Így a kormánytól azt kérdezi: „hogyan fogják elérni mindazokat, akik szeretnének oltáshoz jutni, de nem akarnak regisztrálni”.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!