Elbúcsúzott a parlamenti munkától Boldog István, még elmormolt egy imát a Szent Korona előtt

2022. március 11. – 14:27

Másolás

Vágólapra másolva

Tizenkét év után búcsúzik a parlamenttől Boldog István, a Fidesz országgyűlési képviselője. Április 3-án nem indul el egyéniben a törökszentmiklósi választókerületben, és a párt országos listájára sem került fel.

„Vége, irány haza, vár a család! Köszönöm a Jóistennek, a családomnak és a választóknak az elmúlt 12 évet! Továbbra is a nemzetem szolgálom” – osztott meg egy fényképet Boldog az ülésteremből csütörtökön, miután megválasztották Novák Katalint köztársasági elnöknek – többek közt az ő szavazatával.

Kifele, a folyosón még megállt egy imát elmondani a Szent Korona előtt. Erről először Jakab Péter posztolt egy fotót. „Boldog István épp olyan, mint a Fidesz. Nemzetibe öltözteti magát, közben meg kifosztja a nemzetet. Meg is nézem, a Szent Korona megvan-e még” – írta a kép mellé a Jobbik elnöke.

A fotót pénteken Boldog István is megosztotta büszkén Facebook-oldalán. Azt írta, 12 éve imával kezdte a parlamenti munkáját a Szent Korona előtt ünnepi viseletben, és tegnap így fejezte be. Megköszönte „az Országgyűlés főbohócának, Jakab Péternek”, hogy megörökítette ezt a pillanatot.

Azt is megmutatta követőinek a Fidesz képviselője, hogy az utolsó parlamenti napján főzeléket ebédelt fasírttal.

Boldog István decemberben jelentette be, hogy nem indul a 2022-es országgyűlési választáson. „El kellett jussak 55 évesen arra a döntésre, hogy közel 30 év politikai pályafutás után, 12 év országos politikában eltöltött év után a családom kérésére, a családomért, a saját családomat helyezzem előtérbe” – mondta Boldog, majd hozzátette, a családja régóta kéri tőle, hogy szálljon ki az országos politikából, és inkább a magánszektorban tevékenykedjen. Bár állítása szerint most is sokan támogatták, de a családját választotta.

A döntése hátterében viszont alighanem inkább az állhat, hogy hivatali vesztegetés elfogadásával és más bűncselekményekkel gyanúsítják. Az ügyészség hat év letöltendő börtönt, ötmilliós pénzbüntetést és 6,6 millió forint értékű vagyonelkobzást kér Boldogra, a közügyektől pedig öt évre eltiltanák.

Helyette Herczeg Zsolt, Mezőtúr fideszes polgármestere indul Jász-Nagykun-Szolnok megye 4-es számú választókerületében, ahol az ellenzéki jelölt a jobbikos Csányi Tamás lesz.

Boldog Istvánt ebben a portréban mutattuk be nemrég.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!