Erkölcsi, értelmi, ízlésbeli színvonala már nem lehet alacsonyabb

2022. február 20. – 20:12

Erkölcsi, értelmi, ízlésbeli színvonala már nem lehet alacsonyabb
Illusztráció: Grafitember

Másolás

Vágólapra másolva

Megbotránkoztató, elgondolkodtató, figyelemre méltó, megható, szarkasztikus, vicces, botrányos – hétről hétre számos emlékezetes mondat hangzik el közszereplők szájából, jelenik meg munkatársaink tollából. Ezekből válogatunk minden hétvégén: ez itt a 7per7, a mögöttünk hagyott hét legemlékezetesebb hét idézete a Telexen.

1. És ugye ha valami úgy néz ki, mint egy gyorsulási verseny, úgy berreg meg kipufog, mint egy gyorsulási verseny, akkor az valószínűleg egy gyorsulási verseny.

2. Az amerikai hallgató annak a kelet-európai báját sem tudta értékelni, hogy az egyik orvos az iPhone-ja zseblámpáját használta a vizsgálathoz, majd azt mondta, ő nem fül-orr-gégész, forduljon szakemberhez.

3. Erről mellékelnek egy kazettát is egy hangfelvétellel, amit, mivel az ötvenes éveket írjuk, nem tud senki meghallgatni. (Teszem hozzá, ha 2020-at írnánk, akkor is nagyjából ugyanez lenne a helyzet.)

4. 2022-re a móka, a dili, a politika, a kampány, az élet, a fontos és nem fontos dolgok, az Univerzum és a teremtéstörténet is kommentekben fejtődik meg, mindegy, hogy az eseményhorizonton innen, vagy túl vagyunk.

5. Nem azért, hogy valami változzék abban a magyarországi választási harcban, amelynek az erkölcsi, értelmi, ízlésbeli színvonala már nem lehet alacsonyabb, és amelynek a szabadságtartalma zéró.

6. Itt egy nagymama, aki nem meggyes piskótával lepte meg az unokáját, hanem azzal, hogy titokban eladta az autóját

7. (És ha már itt tartunk, természetesen nem a fodrász a gyilkos, nem is szerepel fodrász a filmben, csak kíváncsi voltam, hány kommentelő fog olvasatlanul felháborodni a cikk címén.)

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!