Gyorsulási versenyre csaptak le a rendőrök Győrben

2022. február 14. – 09:02

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Bejelentés érkezett a rendőrségre arról, hogy a győri Tibormajori úton több alkalommal is illegális gyorsulási versenyt tartottak, ezért a Győri Rendőrkapitányság többször is ellenőrzést tartott a helyszínen és annak közelében, írja a Police.hu.

Így tettek 2022. február 13-án, amikor éjfél után a gyorsulási versenyek klasszikus elemeire lettek figyelmesek:

  • több autó várakozott az út mellett;
  • mellettük emberek ácsorogtak a fűben;
  • két gépkocsi állt egymás mellett az úton;
  • az egyik a jobb, a másik bal oldali forgalmi sávban;
  • közöttük a szaggatott vonalon téblábolt egy illető;
  • aki karlendítéssel startjelzést adott az indulásra.

És ugye ha valami úgy néz ki, mint egy gyorsulási verseny, úgy berreg meg kipufog, mint egy gyorsulási verseny, akkor az valószínűleg egy gyorsulási verseny.

És valóban az volt, a startjelzésre a két sofőr elindult, egymás mellett folyamatosan gyorsulva. Ekkor szálltak be a buliba a járőrök, akik megkülönböztető jelzést használva eredtek a gyorsulási versenyben részt vevő kocsik után, majd a bal oldali sávban haladót megállították, és intézkedtek a vezetőjével szemben. A járművezető, egy 20 éves helybéli fiatal a helyszínen elismerte cselekményét.

Az egyenruhások közölték vele, hogy veszélyeztette a vele szemből érkező, ismeretlen hatósági jelzésű gépkocsi vezetőjének, valamint a jobb oldali forgalmi sávban haladó járműben utazó ismeretlen személynek az életét és testi épségét.

A Győri Rendőrkapitányságon a fiatalemberrel szemben közúti veszélyeztetés bűntettének elkövetése miatt büntetőeljárást indítanak.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!