Itt egy nagymama, aki nem meggyes piskótával lepte meg az unokáját, hanem azzal, hogy titokban eladta az autóját

2022. február 15. – 10:16

Másolás

Vágólapra másolva

Ajándék lónak ne nézd a fogát, szól a mondás, aminek nagyjából semennyire nincs köze ehhez a történethez, vagy hát, ha nagyon akarjuk, annyiból éppen van, hogy egy ajándékba kapott autóról van benne szó. A Nógrád Megyei Főügyészség számolt be arról a 72 éves nagymamáról, aki ellen a Balassagyarmati Járási Ügyészség sikkasztás és közokirat-hamisítás miatt emelt vádat, a mama ugyanis kérdezés nélkül eladta az unokája autóját.

Az egész 2020 nyarán kezdődött azzal, hogy „a gyanúsított unokája” ajándékba kapott nagybátyjától egy autót, de mivel még nem volt meg a jogosítványa, a nagymama nógrádsápi házának udvarán parkolták le azt. Telt, múlt az idő, az autó ott hevert a nagyinál, de közben megromlott a viszony a nagymama és a Budapestre költözött unokája között, így hát az asszony gondolt egyet, és 2021 januárjában úgy döntött: eladja az autót.

Amikor a vevő megérkezett hozzá, az adásvételi szerződésen aláhamisította az unoka aláírását, a vevő pedig a hamis szerződés felhasználásával a kormányhivatalnál később a nevére is íratta a gépjárművet. Ezzel a nő százezer forint kárt okozott az unokájának. Az ügyészség próbálta ezt közvetítői eljárással rendezni, de nem jártak sikerrel, így a nagymama ellen vádat emeltek, vele szemben pénzbüntetés kiszabására tettek indítványt.

Az autót lefoglalták a vevőtől, és visszaadták azt az unokának, viszont mivel a nagymama a 100 ezer forintot eltette, az ügyészség vagyonelkobzásra is indítványt tett ebben az étékben.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!