Elvesztette az állását, de a bizalom nem fogyott el

2021. november 15. – 05:04

Elvesztette az állását, de a bizalom nem fogyott el
Illusztráció: Grafitember

Másolás

Vágólapra másolva

Megbotránkoztató, elgondolkodtató, figyelemre méltó, megható, szarkasztikus, vicces, botrányos – hétről hétre számos emlékezetes mondat hangzik el közszereplők szájából, jelenik meg munkatársaink tollából. Ezekből válogatunk minden hétvégén: ez itt a 7per7, a mögöttünk hagyott hét legemlékezetesebb hét idézete a Telexen.

1. A szellemvonatok létezésének egyetlen igazi indoka a költséghatékonyság, ami elsőre elég ellentmondásosnak tűnik, mert ki az a hülye, aki üres szerelvényeket futtat (a felcsúti kisvasutat most hagyjuk).

2. A magyar labdarúgó-válogatott világbajnoki utazásának felelevenítéséhez nem kell túltölteni a borospoharat, és a mobil memóriája sem terhelődött túl sok emlékkel.

3. Karácsony Gergely főpolgármester november 12-én arról tartott sajtótájékoztatót a Városházán (igen, igen, még megvan) Karácsony Gergely kitért arra, hogy Barts irányába a fegyelmi indokolt volt, de a bizalom nem fogyott el (erről mindig eszembe jut egy régi élményem: Orbán Viktor kirúgott egy fontos embert, aki kijött a parlamentből, és csillogó szemekkel mondta, hogy elvesztette az állását, de a bizalom nem fogyott el).

4. Két vállalatra bomlik fel a Johnson & Johnson, de nem Johnsonra és Johnsonra.

5. Három nappal az amerikai katonák halála után, augusztus 21-én, helyi idő szerint reggel 7-kor elindult a Paul Bunyan hadművelet: 813 amerikai katona M16-os gépkarabélyokkal és M79-es gránátvetőkkel felszerelve, plusz 29 helikopter és egy tank nyomult be a demilitarizált zónába, a kétszer nyolcfős, láncfűrészes favágó csapatot kísérve. (...) A túloldalon egy szál, megtépázott nyárfa állt, és valószínűleg a népi hagyománynak megfelelően reszkettek is a levelei.

6. Óriási előre tervezéseket nem feltételeznék, mégiscsak a Lajosról beszélünk.

7. Pár nap után ez is elmúlt, de addig azt hiszi az ember, hogy megbolondult, és mostantól mindennek más lesz a szaga, és úgy kell leélni az életét, hogy egy csésze hideg salakkal indítja a napot.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!