Két vállalatra bomlik fel a Johnson & Johnson, de nem Johnsonra és Johnsonra

2021. november 12. – 16:55

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

A Johnson & Johnson, a világ egyik legnagyobb egészségügyi termékeket gyártó vállalata pénteken bejelentette, hogy a következő másfél-két év során külön tőzsdei vállalatba szervezi ki az egészségügyi üzletágát – írja az MTI.

Az szinte biztos, hogy sajnos nem Johnson és Johnson lesz a két vállalat neve, de hogy milyen nevet kap az egészségügyi üzletág, egyelőre nem derült ki. Az MTI beszámolója szerint a döntés mögött az húzódhat meg, hogy nehéz összeegyeztetni az egészségügyi üzletág dinamikus piacát és az ahhoz szükséges működést a szépségipari üzletág – samponok, szappanok, krémek stb. – lassabban mozgó piacával. Ezért a hatékony működés érdekében érdemes szétválasztani a két céget.

A héten egyébként ez volt a harmadik nagy cégszétválás. Korábban a Toshiba jelentette be, hogy három részre szakad. Aztán az amerikai General Electric (GE) is arról tájékoztatta a világot, hogy háromba darabolja magát.

A Johnson & Johnson riválisai közül a GlaxoSmithKline brit gyógyszeripari konszern és a Pfizer amerikai gyógyszergyártó már korábban bejelentette, hogy jövőre új vállalatba viszi át közös fogyasztói egészségvédelmi üzletágukat. A Merck német gyógyszeripari vállalat pedig már 2018-ban eladta fogyasztói egészségügyi üzletágát a világ legnagyobb fogyasztásicikk-gyártójának számító amerikai Procter & Gamble-nek.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!