Merre rejtőzik a Nyálas Alfonz utca, és hogyan zeng a jetyürmetyür?

2021. augusztus 15. – 11:14

Merre rejtőzik a Nyálas Alfonz utca, és hogyan zeng a jetyürmetyür?
Illusztráció: Grafitember

Másolás

Vágólapra másolva

Megbotránkoztató, elgondolkodtató, figyelemreméltó, megható, szarkasztikus, vicces, botrányos – hétről hétre számos emlékezetes mondat hangzik el közszereplők szájából, jelenik meg munkatársaink tollából. Ezekből válogatunk minden hétvégén: ez itt a 7per7, a mögöttünk hagyott hét legemlékezetesebb hét idézete a Telexen.

1. Alaposan mérlegeltük, hogy rendőrségi feljelentést tegyünk az épületben való jogtalan tartózkodás és a jogosulatlan tevékenység körülményeinek feltárására, szükség esetén szankcionálása érdekében. Ettől egyelőre eltekintünk.

2. Hol van akkor ilyenkor egy falusi tér a Habsburgok Teveszájú Lipótjáról, merre rejtőzik a Nyálas Alfonz utca és a Trágyanevű Konstantin köz, vagy legalább egy kis zsákutca a nagy magyar nemesről, Polconszaró Györgyről?

3. Soha ilyen cukin nem zengett még a Jetyürmetyür a tyerelem tyányány.

4. Igen, ez elsőre elég nagy hülyeségnek tűnik, mintha azt mondanánk, hogy egy autó sebességváltója legyen egyben a kormánya is, vagy a motorháztető egyszerre szélvédő.

5. Nem tették túl magasra a lécet: minimum 12 foggal kellett rendelkezniük a jelentkezőknek.

6. A jászdózsai szabadtartású röfik hangos visítással jelezték a rendőröknek, hogy épp fogvatartásúak.

7. Olyan biztonsággal mozgott a számítógépes világháló legsötétebb bugyraiban, hogy még a számítástechnika világában járatos fiatal rendőröknek sem volt könnyű szétszálazniuk az ügyet.