Japán gyerekkórus énekli a magyaroknak, hogy az éjjel soha nem érhet véget

2021. augusztus 10. – 10:16

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

A tokiói Magyar Kulturális Intézet YouTube-csatornáján tett közre egy aranyos videót, amiben japán apróságok a leghíresebb magyar dalt, Az éjjel soha nem érhet véget című Soho Party slágert éneklik. Ahogy a Fény gyermekkórus (Tokorozava) írja, ezzel a dallal szurkoltak a magyar sportolóknak, sokat gyakorolták.

Mager Sachico kórusvezetőnek nagyon megtetszett neki a magyar zene, hazánkban tanult egy évet. A magyar zenepedagógiai tudását át szerette volna adni az otthoniaknak is, ezért alapította meg a Fény gyermekkórust.

A kórusnak pedig megtanította azt a magyar dalt, amit a legtöbbször hallott Magyarországon, és ami nem a videó elején hallható Tavaszi szél, hanem a Soho Party dala, Az éjjel soha nem érhet véget. Ahogy írják:

A magyar szurkolók világhírűek, az a hangulat pedig, ahogyan egy labdarúgó-mérkőzésen a lelátókról zeng a buzdítás, Japánba is eljutott. Bár a következő dal elsősorban a focihoz kapcsolódik, a japán gyerekek szeretettel küldik a produkciót a magyar olimpiai csapatnak – és a magyaroknak.

Az eredmény nagyon cuki, apró japán gyerekek piros fehér zöld virágkoszorúval, gyermekrajzos olimpiai legyezőkkel, szmájlis kokárdákkal fegyverkeztek fel a produkcióhoz, az egyik legyezőn még két magyar színekbe öltözött Pikachu is feltűnik, Ria, Ria, Hungária felirattal:

Fotó: Magyar Kulturális Intézet / Youtube
Fotó: Magyar Kulturális Intézet / Youtube


Végül, mint a tehetségkutató műsorokban szokásos, néhány szó az előadásról:

Először is, az biztos, hogy soha ilyen cukin nem zengett még a Jetyürmetyür a tyerelem tyányány. Fantasztikus a produkció emelkedő, süllyedő íve: a zene lágyan, egy szál gitárral indul, majd csatlakozik a kicsik kórusa, hogy azután a nagyobbak belépésével többszólamúvá nyíljon ki a dal. Mindenképp meg kell említenem a digitális szappanbuborékok okos használatát is. Amikor előkerült a taps és a csörgődob, majd duplázva fokozták a hangulatot, arra gondoltam, hogy egy őrületes japán pogózásba fullad majd a dal, de nem. Kiszállnak a dobok, és lágyan visszatér a kórus. A végén azért felhangzik teli torokból a „hajrá, magyarok!”, és a „ria, ria, Hungária” is. Nagyon elégedett vagyok, de nem adhatok maximális pontszámot, mivel a dalból sajnos fájóan hiányzik a rapbetét, ezért 8/10.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!