Kőszegen egy civil szervezet kifestette a gyermekorvosi rendelőt, az önkormányzat válaszként kiakadt, és vizsgálatot indított

2021. augusztus 10. – 22:47

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

A helyi civil szervezet, az Összefogás Kőszegért Egyesület arról posztolt a hét elején, hogy egy „lelkes csapat kifestette a gyermekorvosi rendelő termeit, szobáit, hogy hétfő reggel már egy mesés környezetbe léphessenek be a gyerkőcök és szüleik a doktor néni házába.”

A kőszegi önkormányzat a hétvégi festésre közleményben reagált, mint írják, a Facebook-bejegyzésből értesültek arról, hogy „a hétvége folyamán az önkormányzati vagyon kezeléséért felelős munkatársak tudomása és az intézményvezető felhatalmazása nélkül napokig illetéktelen személyek tartózkodtak a Kőszegi Egészségház épületében”. Mint az önkormányzat írja, a fentebbi poszt alapján ők arra jutottak, hogy „az akció résztvevői, szervezői” szándékosan nem egyeztettek. Ezt a meglátását az önkormányzat többször is hangoztatta.

Mint hozzátették, az eset miatt

„alaposan mérlegeltük, hogy rendőrségi feljelentést tegyünk az épületben való jogtalan tartózkodás és a jogosulatlan tevékenység körülményeinek feltárására, szükség esetén szankcionálása érdekében. Ettől egyelőre eltekintünk.”

Az önkormányzat végül az intézményen belül rendelt el vizsgálatot, majd levelüket úgy zárták: „hasonló, jószándékúnak gondolt kezdeményezéseivel a jövőben mindenki forduljon Önkormányzatunkhoz”. Az önkormányzat közleménye alatti kommentekben az emberek nagy része kritizálta ezután az önkormányzatot írása és lépései miatt:

Támogasd a Telexet! Nekünk itt a Telexnél a szabad sajtó azt jelenti, hogy politikusok, oligarchák nem befolyásolhatják azt, miről írunk, miről nem, kivel dolgozunk, vagy kivel nem. A szabad sajtó nekünk kritikusságot, korrektséget, kíváncsiságot jelent. Hogy a közérdekű sztorikról beszámolunk, hogy mindig oda megyünk, ahol a dolgok történnek.

Nem egyszerű a munkánk, van, hogy falakba ütközünk: nem válaszolnak a megkereséseinkre, kordonokkal zárnak el, hogy ne tehessünk fel kérdéseket. Ha szeretnéd, hogy ennek ellenére is kitartóan kérdéseket tegyünk fel, hogy megmutathassuk a lehető legtöbbféle álláspontot, a legtöbb tényt és bizonyítékot, támogasd a munkánkat!
Támogatom