Kőszegen egy civil szervezet kifestette a gyermekorvosi rendelőt, az önkormányzat válaszként kiakadt, és vizsgálatot indított

2021. augusztus 10. – 22:47

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

A helyi civil szervezet, az Összefogás Kőszegért Egyesület arról posztolt a hét elején, hogy egy „lelkes csapat kifestette a gyermekorvosi rendelő termeit, szobáit, hogy hétfő reggel már egy mesés környezetbe léphessenek be a gyerkőcök és szüleik a doktor néni házába.”

A kőszegi önkormányzat a hétvégi festésre közleményben reagált, mint írják, a Facebook-bejegyzésből értesültek arról, hogy „a hétvége folyamán az önkormányzati vagyon kezeléséért felelős munkatársak tudomása és az intézményvezető felhatalmazása nélkül napokig illetéktelen személyek tartózkodtak a Kőszegi Egészségház épületében”. Mint az önkormányzat írja, a fentebbi poszt alapján ők arra jutottak, hogy „az akció résztvevői, szervezői” szándékosan nem egyeztettek. Ezt a meglátását az önkormányzat többször is hangoztatta.

Mint hozzátették, az eset miatt

„alaposan mérlegeltük, hogy rendőrségi feljelentést tegyünk az épületben való jogtalan tartózkodás és a jogosulatlan tevékenység körülményeinek feltárására, szükség esetén szankcionálása érdekében. Ettől egyelőre eltekintünk.”

Az önkormányzat végül az intézményen belül rendelt el vizsgálatot, majd levelüket úgy zárták: „hasonló, jószándékúnak gondolt kezdeményezéseivel a jövőben mindenki forduljon Önkormányzatunkhoz”. Az önkormányzat közleménye alatti kommentekben az emberek nagy része kritizálta ezután az önkormányzatot írása és lépései miatt:

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!