7per7: Kíváncsi vagyok, mit fog erre mondani Scarlett Johansson

2021. augusztus 1. – 11:02

Másolás

Vágólapra másolva

Megbotránkoztató, elgondolkodtató, figyelemreméltó, megható, szarkasztikus, vicces, botrányos – hétről hétre számos emlékezetes mondat hangzik el közszereplők szájából, jelenik meg munkatársaink tollából. Ezekből válogatunk minden hétvégén: ez itt a 7per7, a mögöttünk hagyott hét legemlékezetesebb hét idézete a Telexen.

1. Ha az egészségügyben, oktatásban vagy tömegközlekedésben sztrájkolnak, azt mindenki azonnal megérzi; ha az ásványvíz-sommelier, a macskapszichológus vagy a stratégiai menedzsmentdizájn-evangélista szakma nyúl ehhez az eszközhöz, az eredmény már kérdésesebb. 1945-ben a New York-i liftkezelők azt gondolták, hogy az első kategóriába tartoznak. A tragédiájuk az volt, hogy a világ meg azt, hogy jobb helyük lenne a másodikban, és az ilyen esetekben általában a világnak lesz a végén igaza.

2. Az olimpián nincs tevegelés a sportágak között, ezért indult kerékpárban.

3. Minden kofa pontosan tudja hétfőn, hogy előző vasárnap mit kellett volna árulni.

4. Nagyon kíváncsi vagyok, hogy mit fog erre mondani Scarlett Johansson, ha majd megtudja, hogy az ő nevével játszanak.

5. Ti, újságírók teljes tévedésben vagytok, azt hiszitek, hogy hasznos, amikor írtok egy-egy 10-20 milliós lopásról, valami elcsalt uniós forrásról vagy túlárazott közbeszerzésről. Dehogy hasznos. Éppen csak mintát adtok, hogy így is lehet.

6. A kötélen túl már egy-két méterrel is jelentősen felerősödik a sodrás ereje, egyfelől ezért nem ajánlatos a renitenskedés, másfelől az úszómesteri emelvényen baywatcholó óbudai David Hasselhoff úgyis kiparancsolja a vízből a szabálytalankodót.

7. Nem szeretnénk tippet adni az ország első számú jegyespárjának, milyen is egy igazi buli, de ha Mészáros Lőrincben van bármiféle ambíció arra, hogy megmutassa, hogyan kell mulatni, akkor példát vehet VIII. Henrik angol és I. Ferenc francia király 1520-as, a két ifjú uralkodó nagy barátságát hirdető, tizennyolc napos minifesztiváljáról, ami történészek szerint mai árfolyamon nagyjából 6 milliárd forintba kerülhetett.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!