Miért pont most van ilyen nagy hőség? Nem furcsa ez az egybeesés?

2021. június 20. – 18:04

frissítve

Miért pont most van ilyen nagy hőség? Nem furcsa ez az egybeesés?
Illusztráció: Grafitember

Másolás

Vágólapra másolva

Megbotránkoztató, elgondolkodtató, figyelemreméltó, megható, szarkasztikus, vicces, botrányos – hétről hétre számos emlékezetes mondat hangzik el közszereplők szájából, jelenik meg munkatársaink tollából. Ezekből válogatunk minden hétvégén: ez itt a 7per7, a mögöttünk hagyott hét legemlékezetesebb hét idézete a Telexen.

1. A Black Lives Matter sem a kijevi, sem a szkopjei mindennapokban nincs a fókuszpontban, Ukrajna és Észak-Macedónia sok mindennel küszködik ugyan, de a gyarmattartó múlt egyik országra sem borul sötét árnyékként.

2. Aztán Giggsről és Ronaldóról is kiderült, hogy csak annyira következetesek, mint bármelyik politikus, csak éppen ők vizet ittak, és kólát prédikáltak.

3. Miért pont most van ilyen nagy hőség? Nem furcsa ez az egybeesés? – merült fel néhány tüntetőben.

4. Az orosz propaganda számára ezzel a náci nosztalgiával gyakorlatilag arany tölgyfalombokkal ékesített vaskereszttel kivert ezüsttálcán kínálják a muníciót, hogy a NATO-csapatokban a tengelyhatalmak reinkarnációit láttassák.

5. Kár, hogy nem lehet a rizs mellé ipari termelést szervírozni, mert az 25%-kal nőtt.

6. Az első 7 nap alatt 10 000 kilométert utazott, amíg megérkezett a budapesti reptér raktárába, a BUD Cargo City-be, a második 7 nap alatt pedig kemény 600 métert tett meg.

7. Az első félidőben összesen négyszer annyit volt a spanyoloknál a labda, mint a svédeknél (végül is gólból is négyszer annyit szereztek, de ez csak a nullával való szorzás szépségeiből adódik).

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!