Oltatlansági igazolványt hirdettek Gődényék a Kossuth téren

2021. június 20. – 15:27

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

„Nem otthon napozok, vagy kimentem a strandra, hanem úton vagyunk a Kossuth térre” – üzente a koronavírus elleni oltás fontosságát tagadó, a járvány veszélyeit vitató, a maszkviselést feleslegesnek tartó Gődény György. A magyar járványtagadó mozgalom feketeöves gyógyszerész-celeb vezéralakjára a tüntetés elején úgy 300 ember volt kíváncsi a Parlament előtt, 35 fokos hőségben, nagyon-nagyon kevés árnyék mellett. Miért pont most van ilyen nagy hőség? Nem furcsa ez az egybeesés? – merült fel néhány tüntetőben.

„Nincs szükség olyan hatalomra, ami bünteti a normális és egészséges életet, helyette pedig a betegségben lát üzletet!” – hirdette a rendezvény meghívójában Gődény, így kézenfekvő egy ilyen összefüggés felismerése. Gődény röviden köszöntötte a talán 500 főre felgyarapodó tüntetőket, arról beszélve, hogy az oltás valójában emberkísérlet.

Utána jött az első felszólaló, Pócs Alfréd traumatológus és őstörténet-kutató, a Hunfokos szövetség elnöke. Mielőtt rátért volna az emberből robotot készítő vírusra és a csipekkel teli oltásra, felhívta a figyelmet, hogy itt a napforduló, a teremtő isten ünnepe. Szerinte őseink „a Napban azonosították a teremtő istent és Jézus Krisztust”, ami ugyan nem igazán ősmagyar-kompatiblis gondolat, ám kiválóan passzol az Emmit vezető Kásler Miklós által létrehozott Magyarságkutató Intézet pozsonyi csatáról szóló animációs filmjéhez.

Aztán végre rátértünk az emberkísérletet jelentő oltásokra, amelyekkel csipeket juttatnak be az ember szervezetébe, ott aztán már „irritája a kapillárisokat, a belső érfalat”, és „eljuthat az agyba, a csontvelőbe”, mindenhova. A cél egyszerű: az emberből programozható robotot akarnak csinálni. És ez már nagyon közel van.

Fotó: Nyilas Gergely / Telex.hu
Fotó: Nyilas Gergely / Telex.hu

A tüske vár a küldetésre

„Pusztulnak a fajok és csak azt nézzük, hogy nekünk hogy kényelmes” – mondta, nem a járvány miatti kényelmetlenséget, például a maszkot vagy az oltást elutasítókra gondolva, hanem azokra, akik pont hogy vállalják a kényelmetlenségeket, a maszkot, a távolságtartást és persze az oltást, amelyekkel most „engedjük, hogy meghaljanak a gyerekeink”. Ezt még Ábrahámnak sem engedett meg az Úr, pedig akkor „Jahve volt az isten, aki a bosszúállás istene volt.”

Pócs és az utána felszólaló, doktori előtaggal bemutatottak – szakpszichológus, gyógyszerész, traumatológus – előbb arról beszéltek, hogy a vírus nem veszélyes, aztán arról, hogy robotagyat csinál belőlünk (bár nem világos, hogy ebben az esetben miért nem jó ötlet legalább maszkkal védekezni ellene), aztán arról, hogy milyen gyanús, hogy most épp visszaszorulóban van a járvány. A felületes szemlélő ezt a korlátozásokkal, az oltási programmal, és a nyárral kötötte volna össze, a felszólalók viszont rávilágítottak, hogy ez a politika húzd-meg-ereszd-meg játéka, amely egy kicsit megjutalmaz, ha jól viselkedünk – oltakozunk, meghunyászkodva maszkot viselünk – de aztán majd újra előveszik a korlátozásokat, ha úgy diktálja az érdekük azoknak, akiknek úgy diktálja.

A lényeg ehhez nem is a vírus, hanem a tüske – derült ki az egyik felszólalásból, ami a szándékosan létrehozott vírus teóriáját erősítette, azt sejtetve, hogy a világ vezetői titkos egységbe vannak kovácsolva, hogy belénk juttassák az emberek irányíthatóságát biztosító vírust.

Az első közepesen nagy tapsot az aratta, amikor Pócs az oltatlansági igazolvány bevezetéséről beszélt, amit Gődényék készítettek el, és több vendéglátóhely kész elfogadni – bár nem világos, hogy pontosan mire fogadja el.

Fotó: Nyilas Gergely / Telex.hu
Fotó: Nyilas Gergely / Telex.hu

Sokkal nagyobb tapsot kapott az a természetgyógyász, életmódtanácsadó terapeuta (saját bevallása szerint régóta foglalkozik az összefüggések megértésével, hogy hatnak ránk a fizikai, lelki, energetikai dolgok), aki arról beszélt, hogy minden politikai erőt utál. Hogy a Parlamentben lévők gyávák, és „nagyon jól tudják, hogy százezerszer erősebbek vagyunk szívben, lélekben.”

Fogjon össze mindenki!

A taps még tovább nőtt, amikor azt mondta, megosztást segíti, hogy arra irányítja az embereket a politika, hogy arra figyeljenek, hogy ki a zsidó, ki az arab, fekete, fehér: „Felejtsétek el, hogy ki milyen vallású, hogy milyen fajhoz tartozik, hogy milyen párthoz tartozott régen. Fogjatok össze, mindenki mindenkivel. Ne engedjétek, hogy megosszanak titeket” – mondta tulajdonképpen váratlanul.

„Nincs náluk gyávább ember a földön. Azért vannak a Parlamentben, mert gyávák. Minden hatalom, minden politika úgy működik, hogy el akarják hitetni, hogy kicsik vagytok, gyengék vagytok!” – mondta azon méltatlankodva, hogy hiába kéri őt a kislánya, hogy csússzanak le együtt a strand csúszdáján, nem teheti, mert nincs védettségi igazolványa.

„Fogjatok össze, tegyétek félre az eddigi összes előítéletet” – folytatta a felszólaló, aki elmondása szerint „kutatólaboratóriumi analitikus diplomát” szerzett az orvostudományi egyetemen, de az ott uralkodó nézet távol állt tőle, így elment a holisztikus életmódterapeutaság irányába.

„Nem akarok látni ebben az országban faji, vallási, szexuális, és egészségügyi megkülönböztetést, mert most ez történik” – mondta, amire ismét nagy tapsot kapott, ami meglepő annak fényében, hogy Gődény a meghívóban azon bosszankodott, hogy úgy tűnik Magyarországon a legtöbb embert „a színvonaltalan hazai foci, és gyermeket örökbe fogadni akaró néhány homoszexuális” problémája mozgatja meg a normális életet elvevő járványügyi szabályozások helyett.

Gődény: Ha igény van rá, nekimegyek még egyszer

„Négymillió embernek nincsen képviselete a Parlamentben, valamilyen módon azonban meg kell jeleníteni az ő érdekeiket is” – mondta a Telexnek Gődény György. Attól nem tart, hogy a vasárnapi rendezvényen elhangzottak miatt rémhírterjesztés címen indulna ellene eljárás, mert ilyenek korábban is voltak, de nem jutottak messzire. Igaz, van egy ügy, mondta, amely vádemelési javaslattal már az ügyészségnél jár, de szemlátomást nem számol azzal, hogy ez érdemi következményekkel járna.

A 2018-ban egyszer már pártot gründoló gyógyszerész egyelőre lebegteti annak a lehetőségét, hogy 2022-ben egy új párttal vágjon neki a választásoknak. „Akkor állok az élére, ha van tömegbázisa. 2018-ban azt gondoltam, van rá igény, de nem volt meg” – mondta. A helyzet azonban megváltozott, Gődény szerint a kormány a járványt logikátlanul kezelte, az oltást kifogásolók bázisa közösségi szervező erőt jelenthet. „Ez az utolsó rendezvényem, többet ilyet nem szervezek, megnézzük mekkora az igény. Ha van, akkor továbbmegyek, és megint vállalom, hogy céltábla legyen belőlem” – mondta.

A tüntetésen fél háromig körülbelül 800 ember fordulhatott meg, de este hét óráig tart a forróságtól kábító téren, amit néhány éve a második világháború előtti formának megfelelően fátlanítottak. Véletlen? Aligha!

Gődénynél felmerült már a rémhírterjesztés

Az oltással kapcsolatban elhangzottak deklaráltan nem akarták erősíteni a bizalmat az oltás iránt. Hogy ez kimeríti-e a rémhírterjesztés és a hatékony védekezés akadályozásának fogalmát, elsőre egyértelműnek tűnik, és nem is volna új, elvégre Gődényt decemberben már kihallgatták egy rémhírterjesztést vizsgáló eljárásban, ami információink szerint vádemeléshez közeledik.

Egy másik ügyben azonban a nyomozás még nem jutott el addig, hogy gyanúsítottként bárkit kihallgassanak: Gődény 2018-ban feltűnt egy párt környékén, ami részesült a költségvetésből megszerezhető kampánypénzből, amellyel azonban nem számolt el. Nem ez volt az egyetlen kérészéletű párt, amelyek indulását 2010 után a Fidesz törvénymódosítása tette lehetővé, szakítva a kopogtatócédulák intézményével. Helyette az aláírásgyűjtást vezette be, amely megkönnyítette, hogy valós támogatás nélküli szerveződések is elinduljanak és közpénzek súlyos milliókra legyenek jogosultak, amelyeket egy bizonyos támogatottság alatt ugyan vissza kellene fizetni, a gyakorlatban azonban ezt nem sikerült érvényesíteni.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!