Az egész olyan, mint a viccben

2021. június 6. – 10:26

frissítve

Az egész olyan, mint a viccben
Illusztráció: Grafitember

Másolás

Vágólapra másolva

Megbotránkoztató, elgondolkodtató, figyelemreméltó, megható, szarkasztikus, vicces, botrányos – hétről hétre számos emlékezetes mondat hangzik el közszereplők szájából, jelenik meg munkatársaink tollából. Ezekből válogatunk minden hétvégén: ez itt a 7per7, a mögöttünk hagyott hét legemlékezetesebb hét idézete a Telexen.

1. De mielőtt még Schrödinger macskája a mélybe vetné magát a Heisenberg-féle határozatlansági tételről, lépjünk tovább.

2. Tamás, ha adásunk tartalmával kapcsolatos szerkesztési javaslatai vannak, azt például megteheti sms-ben is.

3. Ha hetek, hónapok óta arra várt, hogy lássa, hallja, legalább egy mondatnyit angolul beszélni Budapest főpolgármesterét, az ellenzéki előválasztás egyik miniszterelnök-jelöltjét, hát eljött a pillanat.

4. Nem vagyok erős a Facebookon, Dürrenmattot egyébként is szívesebben olvasok.

5. Az egész olyan, mint a viccben, amikor a parasztbácsit befizetik egy sportrepülőzésre. A pilóta cifrázza nagyon, az öreg meg csak dünnyög, „erre számítottam, erre is számítottam, na erre nem számítottam”. Amikor pedig utólag megkérdezik, hogy mégis mire számított, és mire nem, csak annyit mond, hogy „arra számítottam, hogy behúgyozok, arra is, hogy befosok, na de arra, hogy az egész még a nyakamba is ömlik.”

6. Voltak az ő csapdái, amik mint valami kettyós Játék határok nélkül, teljesen nonszensz dilemmák elé állította az áldozataikat, általában a csonkolás-megnyomorítás tengelyein.

7. Komolyabb az agenda Kínában annál, mint hogy egy ilyennel foglalkozzanak szerintem, hogy a IX. kerületben milyen utcákat neveznek el.

+1. Kína megveti az akcióban részt vevő politikusokat. Wang Wenbin, a kínai külügy egyik szóvivője szerint a magyar politikusok felfújják a Kínával kapcsolatos ügyeket, és hátráltatják Kína és Magyarország között az együttműködést.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!