Orbán: Úgy szeretnénk már egy választást, ami nem létkérdés

2022. február 12. – 15:02

frissítve

Orbán: Úgy szeretnénk már egy választást, ami nem létkérdés
Fotó: Bődey János / Telex

Másolás

Vágólapra másolva

Szombaton hivatalosan is elkezdődik a kampányidőszak, ötven nap maradt az országgyűlési választásokig. Orbán Viktor évértékelővel rúgta be a Fidesz idei kampányát a Várkert Bazárban, beszédét percről percre követtük.

Szombaton hivatalosan is elkezdődik a kampányidőszak, ötven nap maradt az országgyűlési választásokig. Reggeltől gyűjthetik az ajánlásokat azok, akik képviselőjelöltként szeretnének elindulni, és a kampány is felpörög a következő hetekben. Ebben a cikkben összeszedtük az előttünk álló időszak legfontosabb tudnivalóit.

Két hét alatt legalább 500 ajánlást kell összegyűjteni a képviselőjelölteknek az induláshoz. Hivatalosan csak akkor válnak jelöltté, ha sikerül ezt teljesíteniük, és a választókerületi választási bizottság nyilvántartásba veszi őket.

Az ajánlásgyűjtés első napján a fővárosban és több vidéki városban is megnéztük, hogyan indult a kampány.

Orbán Viktor szombaton a Várkert Bazárban tartja az idei évértékelő beszédét, ezzel pedig egyúttal a választási kampány is elindul.

Orbán tavaly a járványhelyzet miatt nem tartott hagyományos évértékelőt, ehelyett a parlament tavaszi ülésszakának nyitónapján adott politikai helyzetértékelést. Orbán évértékelőit hagyományosan a Magyar Polgári Együttműködés Egyesület szervezi, az idei lesz a 23. évértékelő azóta, hogy 1999-ben azt elkezdte.

Idén nemcsak Orbán, hanem az ellenzék miniszterelnök-jelöltje, Márki-Zay Péter is tart évértékelőt, méghozzá február 16-án.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!