Márki-Zay elárulta: Bige László valamivel több mint tízmillió forinttal támogatta eddig a kampányát

2022. február 08. – 20:59

Másolás

Vágólapra másolva

Bige László valamivel több mint tízmillió forinttal támogatta eddig Márki-Zay Péter kampányát – mondta az ellenzéki összefogás közös miniszterelnök-jelöltje az ATV Egyenes beszéd című műsorában.

Kedden jelent meg a hír, hogy Márki-Zay egyik ismert támogatója, Bige László tízmilliárdos üzletet kötött Mészáros Lőrinc egyik cégével. A hódmezővásárhelyi polgármester ezzel kapcsolatban azt mondta, felkereste a Nitrogénművek Zrt. tulajdonosát, hogy megtudja, milyen üzleti kapcsolatban áll Mészáros Lőrinccel. „Azt mondta, semmilyen közvetlen kapcsolat nincs, az üzletkötőik között rendszeresen van ilyen üzlet, minden évben vesznek, ennyi” – mondta erről Márki-Zay.

„Mészáros Lőrinc tudomásom szerint nem támogatta a kampányunkat, de hogy ha utalt volna a számlánkra, és támogatott volna, én annak is örülnék”

– tette hozzá az ellenzék miniszterelnök-jelöltje, majd azzal folytatta: „Őszintén szólva, ebben a borzasztó rendszerben az, hogy egyáltalán kampányt tudunk csinálni, az egy csoda. Ahhoz az egyetemisták ezer forintjára is szükség van, meg Bige László tízmilliójára is szükség van” – mondta. A kérdésre, hogy akkor Bige tízmillió forinttal támogatta-e a kampányát, azt válaszolta, hogy ez egy kiragadott összeg volt, „de nem sokkal többel” – tette hozzá.

Márki-Zay szerint Mészáros és Bige üzlete azt bizonyítja, hogy Bige nem károsította meg milliárdokkal a magyar gazdákat, szemben az Agrárminisztérium állításaival. „Őszintén szólva, Orbán Viktornak a legnagyobb földtulajdonos képviselője nem vásárolna Bige Lászlótól műtrágyát, hogy ha az nem olcsó, vagy legalábbis nem kedvező árú lenne” – mondta. Márki-Zay egyébként múlt héten tette közzé a kampányszámlája forgalmát, ami szerint 2020 óta kevesebb mint 50 milliót költött kampányra.

Márki-Zay arról is beszélt, hogy az ellenzéki pártok között egyelőre nincs konszenzus a köztársaságielnök-jelölt személyéről. „Három jelölt is felmerül a múlt héten, és azóta egy negyedik, meg egy ötödik is” – mondta, és hozzátette, ő minden jelöltet megszavazott és támogatott. Szerinte a pártok számára még akár az is következetes és magyarázható álláspont lehet, ha nincs konszenzusos jelöltjük. „Pontosan tudjuk egyébként, hogy a parlament kit fog megválasztani” – utalt ezzel Novák Katalinra.

„Azt gondolom, hogy mindenki, akinek nem Orbán Viktor-os fülbevalója van, az alkalmasabb lenne a nemzet egységének kifejezésére”

– jelentette ki, hozzátéve, hogy rajta nem fog múlni, hogy végül ki lesz az ellenzék államfő-jelöltje, ha lesz egyáltalán közös jelöltjük. Eddig Iványi Gáborról lehet tudni, hogy megkeresték ezzel kapcsolatban, róla azt mondta, még a fideszesek számára is elfogadható jelölt lenne.

Márki-Zay azt is bejelentette, hogy jövő héten évértékelőt fog tartani. A dátumra nem emlékezett egészen pontosan, némi kavarodás és egy kis külső segítség után végül kiderült, hogy február 16-án lesz ennek az időpontja.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!
Partnereinktől